NL-Alert

REGIO n De Rijksoverheid heeft zondagmorgen 22 maart rond half twaalf het alarmsysteem NL-Alert geactiveerd om Nederlanders op het hart te drukken 1,5 meter afstand te bewaren van elkaar. Afstand houden is erg belangrijk om het aantal besmettingen met het coronavirus in bedwang te houden.

Vanaf afgelopen dinsdag zijn winkels en het openbaar vervoer verplicht om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid.


Kerkdiensten

Thuisluisteren n De nieuwe, strengere maatregelen die de regering maandagavond 23 maart heeft afgekondigd om het coronavirus in te dammen, betekenen dat er tot 1 juni geen kerkdiensten bezocht kunnen worden. Enkele kerken in Leiderdorp hebben aangegeven dat hun zondagdiensten worden uitgezonden en thuis te zien of te beluisteren zijn:

• Protestantse Gemeente te Leiderdorp, zondag 10.00 uur, te beluisteren via kerkomroep.nl (zoeken op Scheppingskerk Leiderdorp).

• Nieuw-Apostolische Kerk, zondag 10.00 uur, te volgen via de website www.nak-live.nl.

• Gereformeerde Gemeente Leiderdorp, zondag 10.00 uur, te beluisteren via de kerktelefoon, de website ggleiderdorp.nl of de scanner.

• De Power City Church, zondag 10.00 uur, te volgen via www.facebook.com/PowerCityLeiderdorp/videos.


Oproep voor mondkapjes

beschermingsmiddelen n Het tekort aan mondkapjes en andere beschermmiddelen voor zorgverleners wordt steeds nijpender. In Leiderdorp doet het Alrijne Ziekenhuis een oproep aan iedereen die beschermingsmiddelen heeft, om die te doneren. Het gaat om wegwerp onderzoeksjassen, mondmaskers (FFP1/FFP2), chirurgische mondmaskers en steriele en onsteriele onderzoekshandschoenen.

Inleveren kan in bakken die staan bij de hoofdingang van het ziekenhuis.