Dominee Stephan Kurtzahn gaat voor in een lege Scheppingskerk. |  Foto Frits Onvlee
Dominee Stephan Kurtzahn gaat voor in een lege Scheppingskerk. | Foto Frits Onvlee Foto: F.J. Onvlee

Preken voor een lege kerkzaal

Coronavirus n Dominee Stephan Kurtzahn van de Protestantse Gemeente Leiderdorp ging zondagochtend 22 maart voor in een lege kerkzaal.

Vanwege het coronavirus was het voor kerkgangers niet mogelijk bij de dienst aanwezig te zijn maar zij konden de viering in de Leiderdorpse Scheppingskerk wel veilig thuis live - of later - beluisteren via www.kerkomroep.nl. Ook de komende komende zondagen zijn de diensten online te beluisteren.

De Protestantse Gemeente Leiderdorp wil zoveel mogelijk voorkomen dat mensen in de huidige situatie vereenzamen. Daarom zijn de Leiderdorpse kerken ondanks de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus vier ochtenden per week open: de Scheppingskerk op maandag- en donderdagochtend, de Dorpskerk op dinsdag- en woensdagochtend, telkens van 10.00 tot 12.00 uur. Bezoekers die dat willen kunnen in gesprek met een pastoraal medewerker of predikant. Uiteraard wordt voldoende afstand gehouden en wordt het aantal bezoekers in de gaten gehouden.

Wie thuis niet voldoende om handen heeft, kan een puzzel komen lenen. Ook kunnen er producten worden ingeleverd voor de Voedselbank. Binnenkort begint er een kaartenactie, waarbij mensen elkaar kaarten kunnen sturen. Activiteiten zoals de maandelijkse inzameling van oud papier en de boekenmarkt op 15 en 16 mei zijn inmiddels afgelast.

Wie zich alleen voelt en een gesprek wil, moet niet schromen om te bellen, benadrukken dominees Stephan Kurtzahn en Hester Smits. “De kerk is altijd bereikbaar. Daarvoor hoef je geen lid van de kerk te zijn.” Smits is bereikbaar via 06-51627241, Kurtzahn via 071-7503774.