NLdoet zoekt Leiderdorpse klussers

oproep n Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart worden in het hele land werkdagen georganiseerd in het kader van NLdoet. In Leiderdorp worden voor zeven klussen nog vrijwilligers gezocht.

De Willem de Zwijgerschool aan de Bernhardstraat 1 zoekt mensen die vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur willen helpen met het verspreiden van perzikdoppen door de voortuin en houtsnippers langs de randen van het schoolplein.

In het schooltuinencomplex in park De Bloemerd zijn zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur mensen nodig om de tuintjes uit te zetten, het bijenhuis te schilderen, de fruitstruiken te snoeien en de kruidentuin aan te vullen.

Zwem- en polovereniging De Kleine Does gaat zaterdag tussen 8.00 en 12.00 uur de toiletten opknappen in het clubhuis aan het Amaliaplein 40 en kan daar wel wat hulp bij gebruiken.

In de natuurspeeltuin De Dwarstuin in de Bloemerd kunnen vrijwilligers zaterdag tussen 10.30 en 15.30 aan de slag met het vernieuwen van het zand op het strandje en in de zandbak en herstellen van het hekwerk en de bestrating.

Bij scoutingvereniging Van der Does Liethorp aan de Boomgaardlaan 24 wordt zaterdag tussen 12.00 en 16.30 uur geschilderd, getimmerd, bestraat en schoongemaakt.

Bij buurtvereniging Op Dreef aan de Reviusdreef 11 kunnen vrijwilligers zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur helpen met het versieren van het schuurtje en het gebruiksklaar maken van de moestuinbakken.

Bij manege Liethorp aan de Bloemerd 5 ligt zaterdag 14 maart een ellenlange lijst van klussen te wachten, variƫrend van het naaien van kussenhoezen tot het inzaaien van gras. Hier wordt gewerkt tussen 10.00 en 16.00 uur.

Voor alle klussen geldt dat een uurtje meehelpen ook prima is. Kijk op de website www.nldoet.nl (zoeken op 'Leiderdorp') voor meer informatie en opgeven.