Gratis training valpreventie

Senioren n Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Het letsel opgelopen door een valongeluk heeft veel impact. Met een gratis valpreventietraining wil Incluzio Leiderdorp valproblematiek een halt toeroepen.

De training start op donderdagochtend 12 maart bij Clubhuis de Derde Helft bij hockeyclub Alecto aan de Bloemerd 8 in Leiderdorp. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via e-mail leiderdorp@incluzio.nl, telefonisch via (071) 541 3536 of aan de balie van Incluzio in het gemeentehuis aan de Willem Alexanderlaan 1.


Hulp bij reparatie kapotte spullen

repaircafé n Woensdagmiddag 18 maart van half 2 tot half 4 vindt weer een Repair Café plaats bij activiteitencentrum Gading aan Griffioen 15 in Leiderdorp. Reparatie-experts staan dan klaar om te helpen bij het herstel van bijvoorbeeld elektrische apparaten, kleding, fietsen, meubels, speelgoed, servies, rollators en rolstoelen. Gereedschap en basismaterialen zijn aanwezig. Het werk van Repair Café Leiderdorp is gratis maar donaties zijn welkom. De ingang van Gading is achter de benzinepomp aan de Engelendaal.


Muziek & Computer

cursus n Voor jongeren van 12 tot en met 14 jaar die digitaal muziek willen maken op hun laptop of computer organiseert stichting Muziekonderwijs Leiderdorp de korte cursus Muziek & Computer. Deelnemers leren hun ideeën uit te werken en krijgen informatie over klank, ritme, loops en compositietechnieken. Aan het eind van de cursus heeft iedere cursist een track uitgewerkt die helemaal af is. De cursus bestaat uit vijf lessen van een uur op de dinsdagavond en wordt gegeven met ingang van 24 maart van 19.15 tot 20.15 uur. Kijk op de website www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl voor meer informatie.


Rommelmarkt spullen gezocht

oproep n Zondag 3 mei is er weer rommelmarkt bij de Leiderdorpse show- en marchingband Tamarco. Wie nog verkoopbare spullen heeft en die wil doneren, kan ze op woensdagavond tussen 18.30 uur en 22.00 uur brengen naar het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b. Bel voor meer informatie naar 06 22681341 (na 16.00 uur).


Klaverjassen

Kaarten n Marchingband Tamarco organiseert zondag 15 maart een koppelklaverjasmiddag in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 14.00 uur. Inleggeld € 6.00 per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.