De eerste lammetjes zijn er, velen zullen nog volgen. | Foto: J.P. Kranenburg
De eerste lammetjes zijn er, velen zullen nog volgen. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.kranenburg

Eerste lammetjes op kinderboerderij

Kraamtijd n Ze werden verwacht op 4 of 5 maart maar waren net iets eerder. Maandag zijn op de kinderboerderij in het Leiderdorpse park De Houtkamp de eerste lammetjes geboren, twee rammen en een ooitje. Kinderboerderijbeheerder Bert van Eijk verwacht deze week nog een bevalling, opnieuw van een van de bonte schapen. Drie andere schapen en zes geiten zijn op de grens van maart en april uitgerekend. De lammetjes en hun moeder zijn te bezoeken gedurende de openingstijden van de kinderboerderij, doordeweeks van 9.00 tot 16.00 uur en in het weekend van 14.00 tot 16.00 uur.


Wethouder start inloopspreekuur

Toegankelijk n Leiderdorpers die een vraag of opmerking hebben voor het gemeentebestuur, kunnen daarmee elke maandagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur terecht bij wethouder Rik van Woudenberg (D66). Maandag 2 maart startte hij met dit inloopspreekuur. “Er zijn twee Leiderdorpers langs gekomen en twee dames van de Stichting Fight Cancer. Best een goede opkomst voor de eerste keer”, kon hij achteraf tevreden melden.

Van Woudenberg hield een dergelijk spreekuur ook altijd in Zuidplas, waar hij van 2014 tot 2018 wethouder was. Hij vindt het belangrijk dat het gemeentebestuur makkelijk benaderbaar is voor de burgers. Daarom heeft hij het inloopspreekuur geïmporteerd in Leiderdorp, waar hij half januari is geïnstalleerd als wethouder.

Hij is binnen het college van B en W verantwoordelijk voor onder meer duurzaamheid, onderwijs, regiozaken, beheer openbare ruimte, kunst & cultuur, communicatie en wijk- en buurtgericht werken maar de vragen waarmee burgers komen hoeven niet beperkt te zijn tot die onderwerpen. “Als ik het antwoord niet weet, speel ik de vraag door naar mijn collega’s en nemen we binnen enkele dagen weer contact


op met de vragensteller.”

Maandag kreeg Van Woudenberg vragen over het kappen van een boom, over een laadpaal in de straat en over het organiseren van een 'Swim to Fight Cancer’ komende zomer in de Leiderdorpse Dwarswatering.

Of zijn collega-wethouders zijn voorbeeld gaan volgen, weet hij nog niet. “Ze kijken eerst hoe dit spreekuur bij mij uitpakt.”

Komende maandag (9 maart) is er geen spreekuur maar daarna staat het tot aan de zomervakantie elke maandag van 11.00 tot 12.00 uur gepland. Iedereen kan zonder afspraak binnenlopen op het gemeentehuis. Bezoekers moeten zich wel even melden bij de balie.