Afbeelding
Foto:

BEPPEN BIJ EEN BAKKIE

Griep

Hoestend en proestend kwamen de klanten de winkel binnen, hoofden diep in de kraag en het geheel afgebonden met een dikke sjaal. Ze zochten zich een weg naar de papieren zakdoekjes, die in de aanbieding waren. Een pak, met wel 24 kleine pakjes, elk met zo’n tien gevouwen papieren zakdoekjes, 99 cent. Hoe is dat mogelijk? Dat vroeg ook de man, die zijn architectonisch zeer geslaagde en stevig tegen de griep ingepakte vrouw begeleidde, zich ook af, een niesbui onderdrukkend. ‘Op de televisie zie je weleens hoe massa-artikelen worden gemaakt,’ klonk het schor, ‘dat tempo ligt zo hoog, daar komen geen mensenhanden meer aan te pas.’ Zouden die zakdoekjes uit China komen, vroeg ik. ‘Zou me niet verbazen,’ antwoordde hij weinig geruststellend. ‘Maar geen nood, we kopen meteen een voorraadje zeep. Handen wassen, luidt de boodschap in deze tijd van dat enge virus.’ Bij de kassa hing een bordje: Alle zeep uitverkocht. ‘Dan gaat de koop van de papieren zakdoekjes ook niet door,’ besliste de man. Hij legde het pak terug, sjokte achter zijn schone aan, op goed geluk naar een andere winkel. Bij het groepje waar ik mijn conditie op peil houd, is iedereen zo gezond als een vis, niemand heeft griep. Met het klimmen der jaren lijden ze wel aan ‘P h – P d’, pijntje hier, pijntje daar. Daar kun je oud mee worden.


Tweedehands speelgoedbeurs

Verkoop n De vrijwilligers van het voormalige tweedehands speelgoedwinkeltje in De Sterrentuin organiseren zaterdagmiddag 7 maart een speelgoedbeurs in gebouw Dwars aan de Bloemerd 1c in Leiderdorp.

Wie speelgoed wil inleveren voor de verkoop, kan contact opnemen met de organisatie via e-mail speelgoedbeurs.leiderdorp@gmail.com. Dan wordt een lijst toegestuurd met een klantnummer en instructies over hoe het speelgoed thuis van een prijs te voorzien. Van de verkoopprijs is 70 procent voor de inbrenger.

De inname van speelgoed, dat in perfecte staat moet zijn, is op vrijdag 6 maart van 18.30 tot 20.30 uur en op zaterdag 7 maart van 10.00 tot 12.00 uur. De verkoop is op 7 maart van 13.00 tot 16.00 uur. Daarna, tussen 17.00 tot 18.00 uur, kunnen inbrengers van speelgoed komen afrekenen en de niet verkochte spullen ophalen.

Van de 30 procent van de opbrengst die de organisatoren krijgen, gaat een deel naar een goed doel.


Klaverjassen

kaarten n Marchingband Tamarco organiseert vrijdag 6 maart een koppelklaverjasavond in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 20.00 uur, inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.