Calvin en Merel. | Foto: PR
Calvin en Merel. | Foto: PR Foto: PR

Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt

ondersteuning n Sporten, muziekles, zwemmen, dansen het lijkt zo normaal dat alle kinderen dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Het Jeugdfonds helpt kinderen in armoede en heeft in het afgelopen jaar voor 128 kinderen in Leiderdorp de sport of cultuur betaald.

Het is belangrijk dat kinderen kunnen sporten of iets aan kunst en cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Door de inzet van het Jeugdfonds kunnen kinderen toch lid worden bij de plaatselijke sportvereniging en cultuurinstelling.

Naast voetbal, dansen, handbal of tekenen is het ook mogelijk om je zwemdiploma te halen via het Jeugdfonds. In het afgelopen jaar hebben 43 kinderen via het Jeugdfonds mee gedaan aan zwemles.

Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen hier is een intermediair voor nodig. Een intermediair is een leerkracht, buurtsportcoach of professionele hulpverlener. Kijk voor meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl.


Mix-goud voor Calvin van Stenus

Badminton n De Leiderdorpse badmintonner Calvin van Stenus heeft in het weekend van 22 en 23 februari tijdens het goed bezette Amor Master toernooi in Groningen goud behaald in de mix categorie 4. Calvin vormde een gelegenheidskoppel met Conquesto-speelster Merel van der Kooij omdat zijn vaste mixpartner was verhinderd.

Calvin en Merel speelden samen alsof ze dat al jaren deden. Tot en met de halve finale wonnen ze alle wedstrijden overtuigend. In de finale, tegen een koppel uit Almere, hadden ze het moeilijker. Ze verloren de eerste zet maar herstelden zich in de tweede die ze uiteindelijk naar zich toe trokken. De derde set hadden ze het ritme weer te pakken en kreeg de tegenstander nauwelijks meer de kans om wat in te brengen. En zo veroverde het ongeplaatste gelegenheidskoppel de eerste plaats op de favoriet.

In de single was Calvin minder succesvol en vloog eruit in de kwartfinale. De dubbel ging beter. Met zijn vaste partner, DKC-speler Tommy Liu, was Calvin als eerste geplaatst en het koppel bereikte vrij gemakkelijk de finale. In de eindstrijd moesten Calvin en Tommy in drie sets het hoofd buigen voor het als tweede geplaatste koppel uit Almere.