Afbeelding
Foto:

NIEUWS OVER DE MIDZOMERLOOP

Vrijdagavond 10 juli wordt de twaalfde MidZomerLoop Leiderdorp gehouden. Een kleinschalige loop, bedoeld voor iedereen die op een gezellige en ongedwongen manier een persoonlijke prestatie wil leveren. Op deze plek vindt u regelmatig informatie over de MidZomerLoop 2020.


Iedere keer weer een uitdaging

Nog ruim drie maanden en dan staan er weer honderden enthousiaste lopers aan de start in de Bloemerd voor 'hun' MidZomerLoop. Ze staan er met verschillende doelen: een snelle tijd neerzetten, een trainingsloopje als voorbereiding op een grote wedstrijd of kampioenschap, om gezellig en sportief bezig zijn in een mooie omgeving met hun eigen loopmaatjes of om aan hun goede voornemens - meer bewegen, gezonder leven - te voldoen. Het maakt niet uit, bij de MidZomerLoop draait het om de sfeer en er is plaats en waardering voor iedere persoon. Voorafgaand aan de loop moet het de deelnemers zo makkelijk mogelijk worden gemaakt, tijdens de loop is het genieten van het prachtige en veilige parcours en na afloop is het tijd om gezellig na te praten met een hapje en een drankje.

Ook de organisatie – met de vele vrijwilligers - heeft eigen wensen en doelstellingen. Tevreden en blije gezichten zien na de finish en bij de afterparty in het clubhuis van RCL is daarvan de belangrijkste. Daarom doet iedereen mee.

De inschrijving al geopend. Op de website midzomerloop-leiderdorp.nl kan dat digitaal. Over een aantal weken kan er ook een startbewijs worden gekocht bij nader te noemen winkels. Het voordeel van nu al inschrijven is dat op de 10e juli jouw startnummer, chip en tie-rip (om de chip aan de schoen te bevestigen) al klaarliggen. Geen formulier invullen, geen betalingen, alles ligt op je wachten. Dus zonder zorgen naar de start.

Nog even over de chip. Dit uiterst professionele tijdregistratiesysteem is vorig jaar bij de MidZomerLoop voor het eerst met succes toegepast. Bij lopen zonder deze tijdregistratie gaat de tijd lopen als het startschot klinkt. Bij veel deelnemers, en de MidZomerLoop laat een behoorlijke groei zien, kan het wel een minuut duren voor je over de startlijn bent en kan beginnen met je race. Met het systeem dat nu gebruikt wordt, maakt het niet uit of je direct in het startschot valt of rustig afwacht tot alle hazen weg zijn en na 2 minuten pas over de startlijn komt. Op dat moment ga jij voor het systeem pas van start. Om je eigen tijd onderweg te checken druk je jouw eigen stopwatch dus pas in als je de lijn passeert en niet bij het startschot. Maximale service aan de deelnemer.

Heb je geen zin om hard te lopen, of ben je daartoe niet in staat, maar vind je het leuk om op grote of kleine schaal als medeorganisator of vrijwilliger een evenement als dit van nabij te voelen of mee te maken, bel dan met Henk Morsch, tel. 06-26342128 of stuur een mail naar henk.morsch@gmail.com.