Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag 5 maart, 20.00 uur

THE WIFE

Joan Castleman is een opvallende schoonheid met onberispelijke referenties. Veertig jaar heeft ze haar eigen talent, dromen en ambities opgeofferd voor haar charismatische man Joe en zijn succesvolle literaire carrière. Zij heeft altijd zijn ontrouw en excuses met gratie en humor genegeerd. Hun huwelijk is gebouwd op ongelijke compromissen. Joan heeft bijna haar breekpunt bereikt. Aan de vooravond van de uitreiking van Joe's Nobelprijs 'Literatuur' confronteert ze hem met het offer van haar leven en het geheim van zijn carrière.


Donderdag 19 maart, 14.00 uur

MANCHESTER BY THE SEA

Na het plotseling overlijden van zijn oudere broer wordt Lee Chandler aangesteld als voogd voor diens zoon. Lee keert terug naar zijn geboortedorp om voor hem te zorgen. Daar moet hij om zien te gaan met zowel zijn ex-vrouw Randi als de gemeenschap van North Shore.


Donderdag 2 april, 20.00 uur

A CASA TUTTI BENE

Een familie komt samen op een prachtig eiland om de bruiloft te vieren van een oom en tante. Het feest is een succes maar wanneer iedereen de volgende dag naar huis wil steekt er een storm op waardoor de boot niet kan varen. Als de familieleden langer samen vastzitten blijken er allerhande geheimen de kop op te steken wat leidt tot grote spanningen.


Plaats: Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp. Ringleiding aanwezig. Toegang: € 7,50 Donateurs: € 5,00. Betaling contant en gepast aan de zaal. Reserveren via e-mail reserveren@filmhuisleiderdorp.nl of via de website: www.filmhuisleiderdorp.nl.


Zingend de lente in

cursus n Voor wie niet kan wachten tot het lente wordt, organiseert de stichting Muziekonderwijs Leiderdorp de korte zangcursus Zingend de Lente. In deze korte groepscursus ontdek je de mogelijkheden van je stem en is er behalve mooie lentemuziek uit het klassieke repertoire ook aandacht voor dat kriebeltje in je keel en een vrije manier van zingen. De cursus is bedoeld voor senioren en wordt gegeven op vrijdagmiddag van 15.00 tot 16.15 uur. Docent is Jet van Helbergen. De lesdata zijn 13 en 20 maart en 3 en 10 april, de leslocatie is Berkenkade 7 in Leiderdorp. Kijk op de website www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl voor meer informatie en inschrijven.


Rondleiding langs graven van bijzondere vrouwen

begraafplaats n In het kader van de Internationale Vrouwendag wordt op zondag 8 maart op de historische begraafplaats Groenesteeg in aan de Groenesteeg 126 in Leiden een rondleiding georganiseerd langs een twaalftal graven van een aantal bijzondere vrouwen. Onder hen zijn Jo Boekwijt (pianolerares), Anna Groll (naamgeefster Annakliniek), Anna van Gogh-Carbentus (moeder Vincent van Gogh), Johanna van Manen (actief in de Hervormde kerk), Jacqueline van Blommestein (overleefde scheepsramp), Theodora Heintz (heldin van de kruitramp) en Anna Schultz Lessig (muzieklerares). De rondleiding begint om 14.00 uur, deelname is gratis.



De moeder van Vincent van Gogh met schoondochter en kleinzoon.