Genoeg geld voor mobiel toilet

Natuurspeeltuin n Vanaf NLdoet-dag, op zaterdag 14 maart, staat er weer een mobiel toilet in de Leiderdorpse natuurspeeltuin in park De Bloemerd.

Na de oproep voor sponsors voor het toilet die het bestuur van de Stichting Natuurspeeltuin twee weken geleden deed in onder meer deze krant, stroomde het geld binnen. Het benodigde bedrag was zo razendsnel bij elkaar. “Uit de reacties blijkt dat veel bezoekers er prijs opstellen dat er een toilet aanwezig is en dat men de natuurspeeltuin een warm hart toe draagt. Het bestuur is er heel blij mee en dankt alle gevers heel hartelijk,”zo laat voorzitter Riny Vons weten.


Collecteweek Amnesty International

Mensenrechten n Amnesty International houdt in 2020 voor de achttiende keer een landelijke collecte. Ook in Leiderdorp zullen van 9 tot en met 14 maart collectanten de straat op gaan voor de mensenrechtenorganisatie.

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert daar actie tegen.

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bij voorbeeld voor de Iraanse mensenrechtenactiviste Saba Kordafshari.

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.