Spelenderwijs leren hoe je kan omslaan en weer overeind komen met een Optimist. | Foto: Laurens Morel
Spelenderwijs leren hoe je kan omslaan en weer overeind komen met een Optimist. | Foto: Laurens Morel Foto: Laurens Morel

Leer veilig omgaan met zwemwater

voorjaarsvakantie n In de voorjaarsvakantie zijn er diverse activiteiten bij Sportfondsen Leiderdorp in zwembad De Does. Naast activiteiten als lasergamen een zeemeermin workshop, is er ook Optimist on Tour. Op vrijdag 28 februari leren kinderen alles over veiligheid op en rond het water. Zo kunnen de deelnemers, spelenderwijs, ervaren hoe het is om in een Optimist(bootje) om te slaan en hoe je vervolgens weer overeind komt. Verder wordt er een parcours uitgezet. Die vrijdag is zwembad De Does extra lang open, in de avond wordt er voor het eerst een Drijf In Movie georganiseerd. Vanuit het water kan er die avond gekeken worden naar de film Vaiana, aansluitend is er een disco. Kijk voor meer informatie over de activiteiten in de voorjaarsvakantie op www.sportfondsenleiderdorp.nl.


SPARK zoekt werkzoekenden die willen volleyballen met werkgevers

mvo n Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) platform SPARK, zoekt werkzoekenden voor haar volleybaltoernooi op woensdag 4 maart. Tussen 15.00 en 17.30 uur gaan werkgevers en werkzoekenden met elkaar volleyballen in sporthal De Bloemerd in Leiderdorp, met als doel om een match te maken. Aan het toernooi nemen diverse werkgevers uit de regio deel. Zo zijn er schoonmaak- en zorgbedrijven aanwezig. Werkzoekenden (met een uitkering) die moeite hebben met het vinden van een baan kunnen gratis aan het toernooi deelnemen en zo in contact komen met de ondernemers. De deelnemende bedrijven zijn daadwerkelijk op zoek naar nieuwe werknemers.

Mensen die een baan zoeken in de schoonmaak of zorg, kunnen zich melden via het e-mailadres info@sparkmvo.nl en worden vervolgens uitgenodigd voor deelname aan het sportevenement. Aan het toernooi doen ook werkgevers mee die personeel zoeken voor logistiek werk.

Eerder organiseerde SPARK een speed-meet, waarbij werkzoekenden en werkgevers gematcht werden.