Afbeelding
Foto: PR

Spotvogels kampioen

Badminton n Voor de tweede keer is het seniorenteam van BC de Spotvogels kampioen geworden in de competitie van Badminton Nederland. Dit keer in de 9e divisie, afdeling 11 van de Bondscompetitie.

Aan het begin van de competitie durfde niemand te hopen op de titel. Het team kwam zwak uit de startblokken en stond zelfs op een bepaald moment in de middenmoot. Echter, in de laatste weken wist Spotvogels zich te herpakken en vond de weg omhoog. Het bleef spannend, tijdens de laatste wedstrijd tegen BC Merenwiek moesten de Leiderdorpers met groot verschil winnen om de titel binnen te halen. Dat lukte, het werd 7-1 en het kampioenschap was een feit. Op de foto de kampioenen, v.l.n.r. Martin Woudstra, David Fliers, Albert Brinksma, Pepijn van Empelen, Tessa Schild, Hilde van Dijk en Lieke Jilleba. Op de foto ontbreekt sterspeler Nienke Berkhoudt.


Alecto MB3 zaalkampioen

hockey n Zondag 16 februari was het voor de MB3 van Alecto erop of eronder. Al weken stonden ze nummer 2 in de zaalcompetitie met maar vijf punten verschil met de koploper. De eerste wedstrijd tegen Roomburg was bloeddrukverhogend. Over en weer waren er kansen maar een doelpunt bleef uit. Uiteindelijk viel de beslissing zeven minuten voor tijd toen Alecto de 1-0 scoorde. Dus 3 punten in de pocket. De tweede wedstrijd tegen Forescate was al net zo spannend als de eerste. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Forescate maar al gauw werd het 1-1 en in de laatste tien minuten van de wedstrijd viel het tweede doelpunt voor Alecto. Na het eindsignaal kwam de ontlading: Alecto MB3 was zaalkampioen 2019-2020! Gefeliciteerd Tessel, Nienke, Tess, Merel, Myrthe, Sarah Fleur, Ike, Vera, Jennifer, Roos, Bo, Eva en Floortje en trotse coach Lobke


Alecto JD3 zaalkampioen

hockey n Zondag 16 februari stonden de laatste zaalhockeywedstrijden voor dit seizoen op de planning. Alecto JD3 moest de laatste twee wedstrijden winnen om Forescate JD3 van de eerste plek te verdringen en kampioen te worden. Zowel de eerste als tweede wedstrijd werden nipt gewonnen waardoor de benodigde zes punten en het kampioenschap werden binnengehaald!

De goede sfeer in en rond het team heeft er mede voor gezorgd dat Alecto JD3 dit mooie resultaat kon behalen. Tom, Clemens, Mats, Jelmer, Stijn, Bram, Olivier, Noah, Bas, Marcus, Bastiaan, Luuk, Tjibbe en Faas van harte gefeliciteerd!

Afbeelding
Afbeelding