Tien kubieke meter compost is inmiddels gelijkmatig over de grondvakken verdeeld. | Foto: PR
Tien kubieke meter compost is inmiddels gelijkmatig over de grondvakken verdeeld. | Foto: PR Foto: PR

Werk aan de winkel op schooltuinencomplex

vrijwilligers n Ondanks het slechte weer zijn de vrijwilligers van de Leiderdorpse schooltuinen volop bezig met de voorbereidingen voor het schooltuinenseizoen 2020-2021. In het schooltuinencomplex in park De Bloemerd wordt hard gewerkt. De zeven grondvakken waarin de tuintjes van de leerlingen komen, worden weer op maat gestoken. Woensdag 12 februari is tien kubieke meter compost op het complex gestort en daarna gelijkmatig over de grondvakken verdeeld. Begin maart worden alle vakken gefreesd. Daarna worden tijdens het nationale vrijwilligersweekend NL-doet, op 13 en 14 maart, de circa 360 schooltuintjes uitgezet. Enthousiaste inwoners kunnen daarbij helpen door zich aan te melden op de website www.nldoet.nl.

Eind maart gaat het schooltuinseizoen weer van start.


Inbraak in Rhijnenburg vertraagt heropening Leiderdorps Museum

mokerslag n Als gevolg van een inbraak in het kantoor en depot van het Leiderdorps Museum in businesscentrum Rhijnenburg wordt de heropening van het museum een maand vertraagd. Dat heeft het bestuur van het museum afgelopen weekend laten weten.

Inbrekers verschaften zich zondag 9 februari via een brandtrap toegang tot het gebouw aan de Van der Valk Boumanweg. Bij verschillende huurders zijn deuren met een koevoet opengebroken. Uit het kantoor van het museum is elektronica gestolen, uit het depot werden penningen en oude munten ontvreemd.

"Zoiets is nooit leuk, maar na de grote inspanningen die de medewerkers zich hadden getroost om depot en kantoor opnieuw in te richten, kwam dit als een mokerslag", aldus het bestuur in een persbericht.

Het Leiderdorps Museum is eind vorig jaar vertrokken uit De Sterrentuin. Kantoor en depot gingen naar Rhijnenburg en de expositieruimte heeft een nieuwe plek gekregen in twee lokalen van basisschool De Bron aan de Vronkenlaan 46. Hier zou 29 februari de vaste expositie 'Weet waar je woont' geopend worden. "Maar voorwerpen die zouden worden geƫxposeerd, zijn er niet meer, dus daarvoor moet vervanging worden gezocht", schrijft het bestuur. "Dit alles nog los van alle administratieve rompslomp die nu aandacht vraagt." Daarom heeft het bestuur ervoor gekozen de heropening van de vaste expositie te laten samengaan met de opening van de tijdelijke expositie over 75 jaar bevrijding op 28 maart.