Open Dag manege Liethorp

paardensport n De Leiderdorpse manege Liethorp houdt zondag 29 maart van 11.00 tot 15.30 uur een Open Dag. Met een afwisselend programma vol shows en clinics, kennismakingslessen voor volwassenen en een 'poets- en zadelhoek' waar diploma's te verdienen zijn. Iedereen kan kennismaken met diverse discipline's die de paardensport te bieden heeft. Uiteraard kunnen er ook ponyritjes gemaakt worden.

Ook voor niet-ruiters is er genoeg te doen en te zien. Iedereen is van harte welkom op de Leiderdorpse manege aan de Bloemerd 5 in Leiderdorp. Kijk op www.liethorp.nl/open-dag voor meer informatie.


Scheidsrechters en mentale weerbaarheid

Themabijeenkomst n Op donderdag 6 februari organiseert de Scheidsrechtersverening Leiden en omstreken een speciale bijeenkomst rond het thema 'mentale weerbaarheid voor scheidsrechters'. Deze bijeenkomst is onderdeel van de activiteiten rond het 90-jarig jubileum van de vereniging. Spreker is Allard Lindhout, lid van de vereniging en onlangs benoemd tot FIFA-scheidsrechter.

De lezing begint om 20.30 uur. Belangstellenden zijn welkom vanaf 20.15 uur. Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis. Locatie is het clubgebouw van de SV Leiden aan de Boomgaardlaan 20 in Leiderdorp.


Fit2Perform ondersteunt         (top)sporters

sportfysiotherapie n Fit2Perform Sports Performance & Rehab Centre is een onderdeel van de Sportfysiotherapie afdeling van Praktijk voor fysiotherapie Ommedijk en gevestigd in het Medisch Centrum Ommedijk te Leiderdorp.

Fit2Perform helpt (top)sporters om nog beter te presteren in de sport waarin ze gespecialiseerd zijn of zich willen specialiseren, ook na een blessure. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een totaal aanpak waarin de componenten fysiek, voeding en mentaal nauw met elkaar verbonden zijn. De doelgroep is de breedte sporter tot de high performance sporter op nationaal/internationaal niveau. Van jonge sporter tot de meer ervaren sporter.

Een (top)sporter wordt vanaf binnenkomst op fysiek vlak uitgebreid getest en onderzocht middels SpartaNova, een wetenschappelijk onderbouwde tool om het risicoprofiel voor blessures in kaart te brengen. Op het gebied van voeding zijn er twee sessies met een sportdiëtist. Op mentaal vlak wordt er met behulp van een uitgebreide intake door een geaccrediteerde sportpsycholoog (VSPN®) een profiel opgesteld van de sporter, waardoor er indien noodzakelijk een gericht traject kan worden opgestart, afhankelijk van de hulpvraag en ontwikkelpunten.

Kijk op de website www.fit2performommedijk.nl voor meer informatie.