Kinderen kunnen op 1 maart in Brasserie Park sprookjesprinsessen ontmoeten. | Foto: PR
Kinderen kunnen op 1 maart in Brasserie Park sprookjesprinsessen ontmoeten. | Foto: PR Foto: PR

Magische Middag in Brasserie Park

kinderevenement n Op zondag 1 maart organiseert de Brasserie Groep samen met Het Idee Evenementen de Magische Middag.

Van 14.30 tot 16.30 uur zijn alle kinderen welkom om een magisch moment te beleven met zijn of haar favoriete sprookjesheld in de Blauwe Vogelzaal bij Brasserie Park. De toegang is gratis.

De sprookjescrew van Het Idee Evenementen is die middag aanwezig met sprookjesprinsessen, prinsen en mascottes. De kinderen kunnen zich verkleden, laten schminken, dansen, op de foto met zijn of haar held(in) en koninklijke workshops volgen als prinsenzwaard en prinsessenstaf maken of kroontje versieren. Aan het einde van de middag houdt de hele sprookjescrew met de kinderen een echte prinsen- en prinsessenparade. De ouders/begeleiders van de kinderen kunnen tijdens de Magische Middag ook wat drinken in de Blauwe Vogelzaal.

Brasserie Park ligt aan de Van Diepeningenlaan 2 in Leiderdorp.


Drijvend in het zwembad film kijken

Does n Zwembad De Does organiseert vrijdagavond 28 februari voor de eerste keer een 'Drijf In Movie'.

Bezoekers kunnen dan vanuit het water kijken naar de familiefilm Vaiana. Drijfmaterialen mag iedereen zelf meenemen. Aansluitend is er nog een uur discozwemmen. Voor iedereen is er een drankje tijdens de film en na afloop is popcorn.

Vaiana

De film gaat over de tiener Vaiana. De dochter van een opperhoofd die opzoek gaat naar de halfgod Maui. Samen vertrekken ze op een avontuurlijke reis over de oceaan op zoek naar het legendarisch eiland Te Fiti om haar volk van de ondergang te redden.

De film begint om 19.30 uur en de inloop is vanaf 19.00 uur. Het discozwemmen is van 21.00 tot 22.00 uur. Tot en met 14 februari kosten kaarten 10 euro per stuk, van15 tot en met 27 februari is de prijs 12,50 euro per stuk en aan de deur op 28 februari betaal je 15 euro. LET OP: Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


Lezing over vriendschap en rivaliteit tussen twee grootmeesters

kunstkring n Kunsthistorica Wendy Fossen houdt dinsdag 11 februari een lezing bij Kunstkring Leiderdorp over twee bekende kunstenaars: Breitner en Israels.

De lezing sluit aan bij de tentoonstelling 'Breitner en Israels, vrienden en rivalen' die tot en met 10 mei dit jaar te zien is in Kunstmuseum Den Haag. Het museum zoomt in op de onderlinge verhouding tussen deze twee grootmeesters uit de late 19e eeuw. De een geboren met de zilveren lepel in zijn mond, de ander ging op zijn veertiende al werken. Geen wonder dat Breitner met enige jaloezie Israels' entree in de kunstwereld bekeek. Toch vindt Breitner eerder zijn draai dan Israels, die onder de vleugels van zijn vader uit moet zien te komen. Israels verhuist dan ook naar Amsterdam en wordt gevolgd door Breitner, wiens stijl hem dan zal inspireren om zijn eigen weg te gaan. De wedijver blijft, want de opdrachten uit de hogere milieus komen Israels aanwaaien, terwijl Breitner het moet doen met afbeeldingen van de lagere klassen. Ondanks dat ze elkaar over en weer de loef willen afsteken, zijn ze toch ook bevriend.

Hoe dan ook, een relatie die voldoende stof geeft voor het vullen van een interessante lezing waarbij de werken van de tentoonstelling als uitgangspunt dienen, aangevuld met ander werk daar waar nodig. De lezing vindt plaats in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.45 uur. Toegang voor niet-leden: 8 euro.

Het schilderij Donkeyride van Isaac Israels.