Martine Breedveld. | Foto: Buro JP
Martine Breedveld. | Foto: Buro JP Foto: Buro JP

Martine Breedveld nieuwe VVD-fractievoorzitter

politiek n Zoals hij vorige week al aankondigde, heeft VVD fractievoorzitter Bart Hoenen maandagavond na de raadsvergadering zijn ontslag ingediend bij de Leiderdorpse gemeenteraad. Hij vindt tien jaar raadslidmaatschap genoeg en heeft er alle vertrouwen in dat de rest van de fractie, aangevuld met Frank van Noort, de belangen van de Leiderdorpse bevolking uitstekend zullen behartigen.

Als fractievoorzitter wordt Hoenen opgevolgd door Martine Breedveld, in het dagelijks leven strategisch en bedrijfseconomisch adviseur bij het UWV. Breedveld woont sinds negen jaar Leiderdorp. Ze is sinds 2008 lid van de VVD en zit sinds de verkiezingen van maart 2018 in de gemeenteraad.

Omdat Frank van Noord doorschuift van burgerraadslid naar raadslid, krijgt de VVD in de persoon van Tom Mentink ook een nieuw burgerraadslid.


Voorbereidingen MidZomerLoop 2020 gestart

sportevenement n Op vrijdagavond 10 juli vindt de dertiende editie van de Leiderdorpse MidZomerLoop plaats. De start en finish zijn zoals altijd in sportpark De Bloemerd, op de parkeerplaats bij de sporthal.

De laatste twee jaar is de MidZomerLoop enorm gegroeid. Dat mede dankzij de verdere professionalisering. Via voetbalvereniging RCL is er nu de beschikking over een prachtige accommodatie waar de inschrijvingen gedaan kunnen worden, mooie kleed- en douchegelegenheden zijn en een mooie kantine is voor de nazit.

De organisatie is intussen al volop in voorbereiding voor de editie van 2020. Het was wel wennen omdat de afwezigheid van steunpilaar en alleskunner Jan Vos sterk gemist wordt. Er zal bij de komende loop nog veel aan de op 28 november 2019 overleden Vos gedacht worden.

De succesvolle loop van 2019 is een mooie basis om verder te bouwen. Er zal weer gewerkt worden met elektronische tijdwaarneming en digitaal inschrijven. Het fraaie parcours door de polders rondom Leiderdorp blijft hetzelfde.

Wel zijn er extra vrijwilligers nodig. Er is met name behoefte aan digitaal vaardige mensen die ondersteuning kunnen geven met de Website, Facebook en Instagram. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Henk Morsch, tel. 06-26342128 of e-mail henk.morsch@gmail.com.