Meeste Leiderdorpse scholen staken op 30 en 31 januari

onderwijs n Van de tien Leiderdorpse basisscholen zijn er donderdag 30 en vrijdag 31 januari zeven dicht vanwege de onderwijsstaking. Alleen op de reformatorische basisschool De Bron en de PC basisscholen Regenboog en Willem de Zwijger gaan de lessen gewoon door.

"We delen de zorgen over werkdruk, het tekort aan leerkrachten en kwaliteit van het onderwijs maar vinden dit niet het goede moment om te staken", licht Birgit de Winter, plaatsvervangend directeur van de Regenboog, toe.

Zondagsdiensten

Op de Leiderdorpse locatie van het Visser 't Hooft Lyceum worden, net als op alle andere locaties van 't Visser, 'zondagsdiensten' gedraaid. Het houdt in dat leraren ieder voor zich bepalen of ze gaan staken. Ze kunnen ook besluiten wel te gaan werken maar niet voor de klas te staan of een slechts een deel van de lessen geven. Op grond van de keuzes is een aangepast rooster voor de leerlingen gemaakt.

Extra activiteiten

Verschillende instellingen bieden op de stakingsdagen extra activiteiten aan voor de jeugd. Zo kunnen kinderen tot en met 12 jaar op donderdag en vrijdag een aantal uur komen schaatsen in de Schaatshal Leiden voor maar € 2.50 per persoon. Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is op donderdag en vrijdag gratis te bezoeken voor kinderen en een begeleider.