Emma Pierre en Joan Veldhuizen.
Emma Pierre en Joan Veldhuizen. Foto: PR

Op weg naar dementie-vriendelijke gemeenschap

proces n De komende maanden wordt in Leiderdorp onderzocht hoe er met onder andere inwoners, professionals, vrijwilligers, ondernemers, scholen, kerken en de gemeente toegewerkt kan worden naar een (nog) dementievriendelijk(er)e gemeenschap.

Dit creatieve proces wordt begeleid door Emma Pierre en Joan Veldhuizen en ondersteund door Incluzio Leiderdorp. Het sluit aan bij de opdracht vanuit de gemeente en is een vervolg op de eerdere bijeenkomst waarbij al veel enthousiasme getoond werd.

Inmiddels zijn Pierre en Veldhuizen begonnen met het interviewen van betrokkenen en het verzamelen van informatie. Het proces wordt afgerond in mei van dit jaar. Er is dan een korte documentaire beschikbaar, een infographic van de stappen die doorlopen zijn en een gedragen plan waar het lokale netwerk verder mee kan.

Wie ook wil meedenken over dit thema of tips of ideeën heeft, kan contact opnemen via e-mail DVGLeiderdorp@gmail.com of tel. 06-53940418. Input van mensen die zelf te maken hebben met dementie is ook zeer welkom.


Dikke dames schilderen

Workshop n Op maandagavond 17 februari is er een workshop Dikke Dames schilderen bij de Buurtvereniging Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp.

Er wordt gewerkt aan de hand van voorbeelden op een doek van 30 x 40 centimeter. Schilderervaring is niet nodig. De begeleiders helpen graag met het opzetten van een schilderij waarna de deelnemers zelf aan de slag gaan met acrylverf. Na 2,5 uur kan iedereen zijn of haar eigen creatie mee naar huis nemen.

Er is plek voor maximaal tien personen.

De workshop is van 19.30 tot 22.00 uur. De kosten bedragen € 15,- voor leden van de buurtvereniging en € 20,- voor niet-leden. Die prijs is inclusief alle materialen en een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via de website www.zijlkwartier.nl onder het kopje Workshops.


Afbeelding