Leren zingen

zangcursussen n Op 7 februari start een cursus 'OpZang' voor kinderen die van zingen houden en 'Zingend de lente in' voor volwassenen. Beide cursussen bestaan uit vijf lessen, staan onder leiding van Jet van Helbergen en vinden plaats op de leslocatie van stichting Muziekonderwijs Leiderdorp (MOL) aan de Berkenkade 7 in Leiderdorp.        

Kinderen van 9-11 jaar kunnen meedoen aan een korte groepscursus waarin het zingen van leuk en aansprekend repertoire centraal staat maar ook aandacht is voor goed stemgebruik. De lessen zijn op vrijdagmiddag van 17.00 tot 17.45 uur. Voor volwassen is er de cursus 'Zingend de lente in'. In deze groepscursus ontdekken de deelnemers de mogelijkheden van hun stem en is er behalve mooie lentemuziek uit het klassieke repertoire ook aandacht voor dat kriebeltje in je keel.

Meer informatie: www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl.


Koffie-inloop 2-2

alleengaanden n Op de eerste zondag van de maand is er altijd een koffie-inloop voor iedereen uit de regio die alleen is en afleiding zoekt. Zondag 2 februari komen de koffie-inlopers weer bij elkaar van 11.00 tot 13.00 uur bij La Place aan de Persant Snoepweg 2 in Leiderdorp. Mensen van de organisatie staan bij de ingang om bezoekers wegwijs te maken. Kom eens kijken, het gaat er ongedwongen aan toe.


Inzameling voedsel, boeken en oud papier

scheppingskerk n Boeken, oud papier, legpuzzels en houdbare levensmiddelen voor de Voedselbank en worden dinsdag 4 februari ingezameld in de Scheppingskerk. Vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Leiderdorp staan van 8.00 tot 16.30 uur in het gebouw aan de Van Poelgeestlaan 2 klaar om de spullen in ontvangst te nemen.

Wat betreft houdbaar voedsel is er vooral behoefte aan pakken met pasta's en rijst, sauzen, blikken met vis, vlees, soep, groente en peulvruchten, zonnebloemolie, koffie, suiker, thee, broodbeleg en aardappels. Ook huishoudelijke en verzorgingsartikelen zijn welkom.


Klaverjashulp gevraagd

oproep n Het Uitbureau van het Leiderdorpse verpleeghuis Leythenrode wil binnenkort starten met een klaverjasclub voor de bewoners. Er zijn bewoners die graag klaverjassen maar daar wel enige hulp bij nodig hebben. Het Uitbureau zoekt vrijwilligers die deze hulp willen bieden. De klaverjasclub speelt iedere vrijdagmiddag van 14.45 tot 16.15 uur, vrijwilligers zijn dan vanaf 14.00 uur nodig. Wie zin, geduld en tijd heeft om samen met de Leythenrode bewoners te klaverjassen, kan zich aanmelden bij coördinator Wim van Polanen van het Uitbureau, tel. (071) 5817879, email wvanpolanen@alrijne.nl.