Jan Douwes, Helbertine Hylkema en Casper de Jonge geven op 8 februari een concert in de Dorpskerk. | Foto: PR
Jan Douwes, Helbertine Hylkema en Casper de Jonge geven op 8 februari een concert in de Dorpskerk. | Foto: PR Foto: PR

Vier bijzondere concerten in Dorpskerk

Aankondiging n Het jubileumjaar van het 400-jaar oude Dorpskerk in Leiderdorp is inmiddels volop bezig. Speciaal voor de muziekliefhebbers vinden er in februari en maart vier bijzondere concerten plaats.

Op zaterdagavond 8 februari is er een feestelijk concert rond Duitse barok en Franse romantiek. Jan Douwes (bariton), Helbertine Hylkema (viool) en Casper de Jonge (orgel, piano) voeren werken uit van Bach, Händel, Telemann, Ravel, Poulenc, Kreisler en Spohr. Kom luisteren naar feestelijke muziek over de schoonheid van het land en de ongerepte natuur, romantische liederen van liefde en verlangen, en stemmige composities over de serene rust van een langzaam neerdalende avond.

Op zaterdagavond 15 februari is er een gevarieerd en veelkleurig orgelconcert door de organisten van de Protestantse Gemeente Leiderdorp. De concertreeks wordt vervolgd op zaterdagavond 7 maart met een optreden van het Leiderdorps Kamerkoor onder leiding van Angeliki Ploka en met medewerking van organist Jaco van Leeuwen. Zaterdagavond 21 maart geeft de Leidse Cantorij een concert onder leiding van Hans Brons en met medewerking van organiste Willeke Smits.

Alle concerten beginnen om 20.00 uur en duren vijf kwartier, inclusief een pauze. De kerk aan de Hoofdstraat 19 is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt per concert € 12,50, jongeren tot 18 jaar hebben vrije toegang. In de voorverkoop zijn de kaarten € 10,00 verkrijgbaar. Een passe partout voor de vier concerten is in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 30,00. Kaarten bestellen kan via Bert Crama (e-mail: lcrama@casema.nl en tel. 06-27545590) of de website http://www.dorpskerk400.nl/concerten/

Speciale kerkdienst

Aanstaande zondag (26 januari) vindt er overigens een speciale kerkdienst plaats in de Dorpskerk met als thema 'Geloof en de Gouden Eeuw'. Rond 1620 was er één staatskerk en men gedoogde schuilkerken; niemand mocht meer vervolgd worden voor zijn of haar geloof. Benieuwd naar wat die tijd ons nu nog zegt? Dominee Stephan Kurtzahn zal voorgaan in deze dienst.


AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag, 6 februari, 20.00 uur

ROCKETMAN

'Rocketman' vertelt het ware verhaal van popster Elton John. Elton John besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Berrie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldberoemde superster.

Donderdag 20 februari, 14.00 uur

TESTAMENT OF YOUTH

De ontstuitbare Vera overwint de vooroordelen van haar familie en woonplaats om een beurs te bemachtigen voor de Universiteit Oxford. Ze wordt verliefd op Ronald Leighton, de briljante vriend van haar broer, wanneer ze beiden naar de universiteit gaan om hun literaire dromen na te streven. Maar de eerste Wereldoorlog dreigt uit te breken en de jongens vertrekken naar het front.

Donderdag 5 maart, 20.00 uur

THE WIFE

Joan Castleman is een opvallende schoonheid met onberispelijke referenties. Veertig jaar heeft ze haar eigen talent, dromen en ambities opgeofferd voor haar charismatische man Joe en zijn succesvolle literaire carrière. Zij heeft altijd zijn ontrouw en excuses met gratie en humor genegeerd. Hun huwelijk is gebouwd op ongelijke compromissen. Joan heeft bijna haar breekpunt bereikt. Aan de vooravond van de uitreiking van Joe's Nobelprijs 'Literatuur' confronteert ze hem met het offer van haar leven en het geheim van zijn carrière.

Donderdag 19 maart, 14.00 uur

MANCHESTER BY THE SEA

Na het plotseling overlijden van zijn oudere broer wordt Lee Chandler aangesteld als voogd voor diens zoon. Lee keert terug naar zijn geboortedorp om voor hem te zorgen. Daar moet hij om zien te gaan met zowel zijn ex-vrouw Randi als de gemeenschap van North Shore.

Plaats: Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp. Ringleiding aanwezig. Toegang: € 7,50 Donateurs: € 5,00. Betaling contant en gepast aan de zaal. Reserveren via e-mail reserveren@filmhuisleiderdorp.nl of de website www.filmhuisleiderdorp.nl


Afbeelding