Fractieleider VVD stapt uit politiek

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Maar het moment heeft zich door een samenloop van omstandigheden nu aangediend. De strubbelingen met de vorige coalitie zijn daarbij zeker een factor geweest, daar draait hij niet omheen. "Dat heeft me enorm veel tijd en energie gekost." Daarbij komt dat zijn reguliere werkzaamheden zich steeds meer uitbreiden. Hij is directeur van Area071 in Leiderdorp en werkt daarnaast voor de Hogeschool Leiden, de Universiteit Leiden en PLNT (Centrum voor Innovatie en Ondernemerschap) Leiden.

Hij wil zich wel in blijven zetten voor Leiderdorp, maar dan op een andere manier. "Bijvoorbeeld door een leuk evenement te verzinnen, daar dan het dorp nog wel wat van gebruiken." Van de politiek wil hij afstand nemen. "Maar als de fractie me belt voor tips of goede raad, neem ik natuurlijk wel op."


Klaverjassen

Kaarten n Marchingband Tamarco organiseert zondag 26 januari een koppelklaverjasmiddag in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp.

Aanvang 14.00 uur. Inleggeld € 6.00 per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.


Thema-avond bij Café Scarabee

smaakverandering n Behandelingen van kanker zoals een operatie, bestraling of chemotherapie kunnen veel effect hebben op het plezier van eten. Misselijkheid en smaakverandering zijn een veelvoorkomend probleem waardoor de zin in eten afneemt. Het komende Café Scarabee van Inloophuis Scarabee op 27 januari gaat over dit thema. Tineke Eelvelt, diëtiste bij revalidatiecentrum Basalt, zal vanuit haar ruime ervaring en expertise deze interactieve avond leiden en zo goed mogelijk adviezen geven.

De avond is bedoeld voor kankerpatiënten, maar naasten en professionals zijn ook van harte welkom.

De avond start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Locatie: Inloophuis Scarabee, Oude Vest 17 in Leiden. Deelname is gratis. Wel graag vooraf aanmelden via info@inloophuisscarabee.nl. Meer informatie op www.inloophuisscarabee.nl.


PROZAvsRIJM

Waterkant

Aan de waterkant een eenzame visser

Met hengel, maden, brood en net

Turend over het lange oppervlak

Zijn dobber ligt stil te wachten

Tot een verdachte beweging

Hier komt een waterhoen

Daar gaan een paar eenden

Voorbij strijken de lange uren

De visser heeft nog stille hoop

Hoelang zal het nog duren

Zal hij vandaag nog iets vangen

Vaak is hij hier te vinden

Om stress en spanning te ontladen

                 Henk Koster