Jerrycan. | Foto: PR
Jerrycan. | Foto: PR Foto: PR

Muzikaal Tuynieren

Muziek n Tijdens de eerste editie van Muzikaal Tuynieren van 2020, op zondagmiddag 26 januari, staat de band Jerrycan op het podium van het Leiderdorpse café-restaurant De Hollandsche Tuyn.

Jerrycan is geen standaard coverband. Dus reken niet op usual suspects maar laat je verrassen door de zorgvuldig uitgezochte juweeltjes uit de jaren '80 en '90 die je niet wekelijks hoort maar toch een hoog 'o ja!'-gehalte hebben en vervolgens een glimlach op je gezicht toveren. Jerrycan speelt nummers van REM tot Blondie, van Snow Patrol tot Depeche Mode en van Fleetwood Mac tot Amy Winehouse.

Verrassend eigen bewerkingen van passievolle muzikanten. Er mag gedanst worden.

Het optreden is van 16.00 tot 18.00 uur, de toegang is gratis. Wie na afloop wil blijven eten, kan een keuze maken uit het á la carte menu of kiezen voor het seizoensmenu. Het belooft weer erg druk te worden, dus reserveren is gewenst op (071) 541 14 64. De Hollandsche Tuyn ligt aan de Hoofdstraat 24.


Nieuws van de LVU

educatie n Ook de komende weken zijn er bij de Volksuniversiteit Leiderdorp een variatie aan lezingen, cursussen en workshops. Hieronder een greep uit het aanbod.

Hoe de mens leerde vliegen - De LVU organiseert twee lezingen over de geschiedenis van de luchtvaarttechniek. Eén over de periode tot 1918 ('Alle begin is moeilijk') en één over de brede ontwikkeling van vliegtuigen, motoren, navigatie en besturing sinds het einde van WO I. Woensdag 29 januari en woensdag 12 februari, 19.30–21.30 uur.

Arduino voor gevorderden - Cursus van vijf lessen voor degenen die al goed uit de voeren kunnen met het elektronica-platform Arduino. U leert ingewikkelder systemen maken en er wordt meer aandacht besteed aan de achterliggende software. In de cursusprijs is een aanvullingsset inbegrepen. Start: maandag 3 februari, 19.30-21.30 uur.

Creatief met handletteren - Handletteren is het tekenen van sierlijke letters in allerlei stijlen. In de cursus 'Handletteren' (8 lessen) leren de deelnemers versieringen en ornamenten te maken en een compositie van woorden en beelden te ontwerpen. Eerste les: donderdag 6 februari, 9.30–11.30 uur.

Reanimatie en gebruik AED bij volwassenen en kinderen - Er wordt iemand onwel, wat moet je doen? In deze cursus van twee praktische lessen leggen instructeurs van de Leiderdorpse EHBO-vereniging wat er aan de hand kan zijn en laten de cursisten oefenen op poppen en met een AED. De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. Na afloop ontvangen de cursisten een certificaat. Donderdag 6 en 13 februari, 19.30–22.30 uur.

Korte taalcursus voor vakantiegangers - In de korte taalcursussen voor vakantiegangers leren cursisten de taal van hun vakantieland gebruiken in veel voorkomende alledaagse situaties, zoals de weg vragen, een drankje of schotel bestellen en afrekenen, boodschappen doen, te vragen naar de openingstijden van een bezienswaardigheid en veel meer. Turks op vakantie, 8 lessen, start dinsdag 4 februari 20.30–22.00 uur; Italiaans op vakantie, 8 lessen, start donderdag 5 maart 13.30–15.00 uur; Frans op vakantie, 8 lessen, start dinsdag 24 maart 11.00–12.30 uur.

Valentijnharten maken - De Valentijn bonbonworkshop is er voor de echte zoete hartendiefjes! In deze workshop maakt u bonbons in verschillende hartvormen en kunt u er fijne hartenmotiefjes op maken. Er is keuze uit verschillende smaken chocola. All you need is love, but also some chocolate! Maandag 10 februari, 18.30 – 21.00 uur.

Informatie en aanmelding: www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel, (071) 5411732 of op het LVU-bureau, Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).