Foto's gezocht voor Vrijheids-wandeling door Leiderdorp

Oproep n In 2020 staan we in Leiderdorp uitgebreid stil bij het feit dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. In dat kader maakt de Oranjevereniging Leiderdorp aan de hand van grote fotopanelen een Vrijheidswandeling door Leiderdorp. Deze wandeling voert langs plekken waarvan in de Tweede Wereldoorlog een foto is gemaakt. Die foto's worden groot op de panelen afgedrukt en neergezet op de plek waar de foto destijds is gemaakt. Het heden en het oorlogsverleden worden zo op één plek met elkaar verbonden. Ook wordt daarbij achtergrondinformatie gegeven over het moment waarop de foto is genomen.

De Oranjevereniging Leiderdorp is op zoek naar aansprekende foto's die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Leiderdorp zijn gemaakt en die voor deze Vrijheidswandeling gebruikt kunnen worden. Ieders medewerking wordt bijzonder op prijs gesteld. In verband met de voorbereiding worden foto's graag uiterlijk begin februari ontvangen. Wie een foto ter beschikking wil stellen, kan dit kenbaar maken aan de Oranjevereniging, via de optie 'contact' op de website www.ovleiderdorp.nl. Vervolgens wordt contact met opgenomen over de wijze waarop de foto en het erbij behorende verhaal, het beste aangeleverd kan worden.


Klaverjassen

Kaarten n Buurtvereniging Zijlkwartier organiseert op zaterdag 18 januari een koppelklaverjasavond in het wijkgebouw aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp.

De avond begint om 20.00 uur. Deelnemers betalen € 3,00 per persoon. Er wordt in drie rondes gespeeld om mooie prijzen.

Wie wil komen kaarten maar geen klaverjaspartner heeft, kan bellen naar Paul Overdijk (06-43469088). Hij zal dan proberen een koppeling te maken met een speler die ook alleen is.