SPARK organiseert ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden.
SPARK organiseert ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden. Foto: PR

Ondernemersplatform SPARK zoekt werkzoekenden

ontmoeten n Ondernemers van het maatschappelijk verantwoord ondernemersplatform (MVO) SPARK zijn op zoek naar mensen met een uitkering, die graag weer aan het werk willen.

Vanaf februari wordt een aantal activiteiten georganiseerd waarbij werkgevers en werkzoekenden elkaar op een minder formele manier ontmoeten. Zo komt er een volleybaltoernooi, staat er een kookworkshop op het programma en wordt een zwerfafval opruimactie gehouden.

De werkgevers die meedoen aan de acties, zijn op zoek naar personeel met een arbeidsafstand in onder andere de zorg, schoonmaak, horeca en administratie. De aangesloten ondernemers vinden het belangrijk dat er kansen geboden worden aan mensen die minder makkelijk terug kunnen komen op de arbeidsmarkt, of een afstand daartoe hebben.

Geïnteresseerde werkzoekenden kunnen zich melden via het e-mailadres info@sparkmvo.nl. Ondernemers die willen deelnemen aan het platform, kunnen zich via hetzelfde mailadres melden.

SPARK is het platform van de Leidse regio, waar ondernemers zich inzetten op het gebied van people, planet en profit.


Vogeltraktaties maken en vogelexcursie in de Houtkamp

natuur n Op zondag 19 januari van 14.00 tot 16.00 uur kunnen jong en oud in het Milieu- en Educatief Centrum (MEC) in Leiderdorp vogeltraktaties maken voor tuin, buurt en balkon: pindaslingers, vetbollen en vogeltaartjes met geschikt vogelvoer. Meegebrachte lege melkpakken worden omgebouwd tot voederhuisjes.

Om 14.30 uur start ook een vogelexcursie in de Houtkamp: een goede voorbereiding op de Nationale Tuinvogeltelling van 24 tot en met 26 januari van Vogelbescherming Nederland. Een meegebrachte verrekijker is handig maar niet noodzakelijk. Mezen, roodborsten, vinken, en kauwen zijn goed te zien in deze tijd. Sijzen, ijsvogel en pestvogel kunnen ons opeens verrassen.

De middag wordt verzorgd door vrijwilligers van IVN Leidse regio in samenwerking met het MEC. Dat ligt aan de Van Diepeningenlaan 110E Leiderdorp in het gebouw van De Sterrentuin. Vanwege de verbouwing is het MEC alleen toegankelijk vanaf de buiten/zij-ingang rechts van het gebouw.
Noteer ook alvast de volgende (winter)wandeling van het IVN op zondag 16 februari, die start op zelfde plaats en tijd.