De leden van buurtvereniging De Kruidentuin startten het nieuwe jaar goed. | Foto: J.P. Kranenburg
De leden van buurtvereniging De Kruidentuin startten het nieuwe jaar goed. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kkranenburg

Gezellige start van 2020

Kruidentuin n Ondanks het wat druilerige weer was het zondagmiddag 5 februari goed toeven bij buurtvereniging De Kruidentuin. In de door de buurtvereniging geadopteerde speeltuin hadden zich tientallen bewoners van de Rozemarijntuin, Marjoleintuin, Tijmtuin en Heelblaadjespad verzameld om samen het nieuwe jaar een gezellige start te geven, met chocomel, glühwein en heel veel lekkere hapjes.

Voor 2020 heeft drieënhalf jaar oude vereniging volop plannen. Eén daarvan is een duurzaamheidsworkshop voor de leden die wordt gegeven door medelid Marieke van Leeuwen, de schrijfster van de blog Fairhups. Want iedereen kan wel wat tips gebruiken om bewuster en milieuvriendelijker te leven.


Zijlkwartier driekwart eeuw oud

jubileumjaar n Het bestuur van buurtvereniging Zijlkwartier, op de foto te zien tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondagmiddag 5 februari, kan zich opmaken voor een druk jaar. Want de oudste en grootste buurtvereniging in Leiderdorp bestaat in 2020 75 jaar. Driekwart eeuw de 'smeerolie van de buurt', dat mag gevierd worden. En dat gaat zeker gebeuren. Meer informatie hierover volgt.

Het bestuur van Buurtvereniging Zijlkwartier. | Foto: J.P. Kranenburg