Sinds 6 januari is de bibliotheek in De Werf geopend. | Foto: J.P.K.
Sinds 6 januari is de bibliotheek in De Werf geopend. | Foto: J.P.K. Foto: J.P. Kranenburg

Bibliotheek nu in gebouw De Werf

verhuizing n De Leiderdorpse bibliotheek heeft maandag 6 januari de deuren geopend in gebouw De Werf aan de Simon Smitweg 9, naast de gemeentewerf en de brandweerkazerne.

De bibliotheek moest tijdelijk weg uit De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan omdat die locatie ingrijpend verbouwd wordt. Naar verwachting gaat de verbouwing ongeveer een jaar duren.

De nieuwe locatie heeft dezelfde openingstijden en biedt dezelfde activiteiten, zoals voorlezen, Klik & Tik, het Taalcafé en het Digitaal spreekuur. Daarnaast zijn er studie- en werkplekken. Wel staan hier, in verband met de kleinere ruimte, wat minder boeken in de rekken dan in De Sterrentuin.

Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto's en fietsen. De locatie is met buslijn 183 en 56 goed te bereiken (bushalte Leythenrode ligt op 2 minuten loopafstand) en het gebouw is rolstoeltoegankelijk.


'Gewone' jaarwisseling

politie n In Leiderdorp is de jaarwisseling, net als in de hele veiligheidsregio Hollands Midden, druk maar relatief ontspannen verlopen. Met vijf brandjes en zes incidenten waarbij politie-ingrijpen nodig was, weken de cijfers voor onze gemeente niet opvallend af van vorig jaar.