Open repetitie COV Excelsior

koor n De Christelijke Oratoriumvereniging Excelsior Leiderdorp zoekt (project)zangers. Belangstellenden zijn welkom op de open repetitie op maandag 13 januari van 20.00 tot 22.00 uur in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat in Leiderdorp.

Na het sfeervolle kerstconcert in december in de Pieterskerk te Leiden richt COV Excelsior zich nu op het concert op zaterdag 20 juni in de Marekerk in Leiden. Op het programma staan werken uit de Duitse romantiek van onder anderen Brahms en Rheinberger. Na de pauze volgt muziek van de hedendaagse componist Morten Lauridsen.

Bij deze uitvoering zijn nieuwe (project)zangers, met name tenoren en bassen, weer van harte welkom. Op de open repetitie van 13 januari houdt COV Excelsior is iedereen die van zingen houdt en klassieke muziek welkom. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Meer informatie over het oudste koor van Leiderdorp is te vinden op www.covexcelsiorleiderdorp.nl.


PROZAvsRIJM

Vogel

De boom is mijn huis

Soms is het er niet pluis

Hoor ik een diepe zucht

Het is een bejaarde eik

Als ik naar zijn stam kijk

De wind speelt met zijn takken

Bij storm lijken ze te zakken

Ontdaan van al zijn blad

Ik wil vliegen naar beneden toe

Bij regen zijn de takken glad

Soms weet ik niet meer hoe

Ik zet mijn vleugels uit

Zoekend naar een etensbuit

                Henk Koster


KBO-PCOB-middag over vakantie

lezing n De eerste bijeenkomst in 2020 van de Leiderdorpse afdeling van de ouderenbond KBO-PCOB vindt plaats op dinsdagmiddag 14 januari in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2. Het onderwerp deze middag is 'Vakanties met aandacht voor senioren'. De inloop met koffie en thee is vanaf 14.00 uur, de lezing begint om 14.30 uur.

Een medewerker van 'Het Vakantiebureau', uitgaande van de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk uit Doorn, vertelt over de mogelijkheden die er zijn voor senioren en mensen met een zorgvraag om toch op vakantie te gaan. Dit kan via groepsreizen of individueel. Het Vakantiebureau organiseert dit jaar bijna zeventig vakantieweken met aandacht.

Bij 'Het Vakantiebureau' kunnen ouderen zorgeloos op vakantie: in een van de midden in de natuur gelegen hotels of op het schip 'Prins Willem Alexander'. De vrijwilligers zorgen voor een ontspannen week door de aandacht die zij geven en alles wat zij hun gasten uit handen (mogen) nemen. Het programma is heel divers met muziek- en dansoptredens, uitstapjes, een boottocht of busrit.

Ook als men meer zorg nodig heeft kan er voor deze vakantieweken gereserveerd worden. Gediplomeerde zorgvrijwilligers continueren de zorg zoals men dat thuis gewend is. Informatie: www.hetvakantiebureau.nl.