Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag, 16 januari, 14.00 uur

THE BIGGEST LITTLE FARM

Deze film volgt twee dromers en hun geliefde hond wanneer ze de keuze maken om hun kleine appartement in Los Angeles te verlaten. Ze trekken naar het platteland om een van de meest markante boerderijen in haar soort in volledige co-existentie met de natuur te bouwen. De film volgt hen in de eerste 10 jaar waarin ze proberen de utopie te creëren die ze nastreven. Ze planten 10.000 bomen, telen honderden gewassen en houden allerlei dieren, waaronder het varken EMMA.

Donderdag, 6 februari, 20.00 uur

ROCKETMAN

'Rocketman' vertelt het ware verhaal van popster Elton John. Elton John besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Berrie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldberoemde superster.

Donderdag, 20 februari, 14.00 uur

TESTAMENT OF YOUTH

De ontstuitbare Vera overwint de vooroordelen van haar familie en woonplaats om een beurs te bemachtigen voor de Universiteit Oxford. Ze wordt verliefd op Ronald Leighton, de briljante vriend van haar broer, wanneer ze beiden naar de universiteit gaan om hun literaire dromen na te streven. Maar de eerste Wereldoorlog dreigt uit te breken en de jongens vertrekken naar het front.

Plaats: Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp. Ringleiding aanwezig. Toegang: € 7,50 Donateurs: € 5,00. Betaling contant en gepast aan de zaal. Reserveren via e-mail reserveren@filmhuisleiderdorp.nl of de website www.filmhuisleiderdorp.nl


Nieuws van de LVU

educatie n Het team van de LVU heeft voor het voorjaar 2020 een mooi, gevarieerd programma samengesteld. Nieuwe mogelijkheden voor degenen die graag een creatieve cursus, een ontspannende bewegingscursus of een taalcursus willen volgen. Of die een bezoek willen brengen aan een interessante tentoonstelling, of een boeiende lezing over een wetenschappelijk of cultureel thema willen volgen. Alle informatie is te vinden in de voorjaarsbrochure van de LVU en op de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl. Hieronder een greep uit het aanbod:

Creatieve cursussen - Vanaf maandag 13 januari starten weer cursussen aquarelleren (op maandag- en woensdagochtend) en tekenen en schilderen (op dinsdagochtend). Indien u, bv. vanwege vakantie, enkele weken moet missen, kunt u altijd later 'instappen'. In februari volgen onder meer een cursus handlettering en keramiek beschilderen.

Taalcursussen - Een taal leren? Of uw talenkennis opfrissen? Of wel eens gedacht aan conversatielessen? Deze maand starten de talen cursussen van de LVU weer op. De LVU biedt een breed pakket taalcursussen aan voor beginners en meer gevorderden: er zijn cursussen Engels, Frans, Italiaans, Pools, Chinees, Turks en Latijn. Daarnaast zijn er cursussen Dutch for foreigners en biedt de LVU leeskringen Nederlandse en Engelse literatuur aan.

Voor wie al wat Engels of Frans heeft geleerd of de middelbareschoolkennis weer heeft opgehaald, is het veel leuker om steeds beter gesprekken te voeren in die talen dan om nog weer een 'gewone' cursus te volgen. De LVU heeft cursussen conversatie Engels (op twee niveaus, resp. maandagavond en donderdagmiddag) en Frans (op donderdagavond) op het programma. Aanmelding via de website of het LVU-bureau.

Voor alle talencursussen geldt: Wie niet goed weet op welk niveau men kan instromen, kan zich voor advies wenden tot het LVU-bureau.

Verdiepend museumbezoek - De LVU bezoekt vrijdagochtend 17 januari van 10.30 tot 12.00 uur de tentoonstelling 'Fer Hakkaart, een poëtische idealist' in het Katwijks Museum op vrijdag 17 januari, 10.30 – 12.00 uur. Na een lezing en koffie of thee volgt een rondleiding over de tentoonstelling van het werk van Fer Hakkaart, een hedendaagse Leidse schilder.

Informatie en aanmelding via de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau aan de Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).

Vrijwilligers gezocht

De LVU werkt er hard aan om alle belangstellenden een zo aantrekkelijk mogelijk program­ma te kunnen aanbieden. De LVU kan hulp goed gebruiken van mensen die bereid zijn zich vrijwillig in te zetten voor het samenstellen en uitvoeren van het programma en voor het verzorgen van de publiciteit. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mailtje aan info@volksuniversiteitleiderdorp.nl.

De LVU wenst alle lezers van het Leiderdorps Weekblad een voorspoedig nieuwjaar!