Afbeelding
Foto: PR

Samen op pad met Wandelfit

wandelen n Voor mensen die houden van wandelen en het prettiger, gezelliger of veiliger vinden om te lopen in een groepje, start welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp met Wandelfit.

Met dit pilot project wil Incluzio het welzijn verbeteren van Leiderdorpers met een chronische aandoening (o.a. diabetes, COPD en etalagebenen). Maar ook zonder chronische aandoening is het mogelijk om mee te doen. Het is de bedoeling dat deelnemers met elkaar blijven wandelen binnen het Clubhuis de Derde Helft-platform.

De Wandelfit-groep verzamelt elke woensdagochtend bij Clubhuis de Derde Helft (locatie vv RCL aan de Bloemerd 2 in Leiderdorp). De inloop is tussen 9 en half 10. Voordat de groep op pad gaat, wordt een warming-up gedaan, na afloop van de wandeling, die ongeveer een uur duurt, is er een cooling- down. Afsluitend kan vanaf half 11 gezamenlijk koffie (of thee) worden gedronken. Deelname aan Wandelfit is gedurende de pilot periode gratis, de koffie is voor eigen rekening.

Clubhuis de Derde Helft is een ontmoetingsplaats waar diverse sportieve en culturele activiteiten plaatsvinden.


Nieuwe sponsor voor BOL

BINNENSPORT • Met recht is de Stichting Binnensport Ondersteuning Leiderdorp (BVL, B.C. De Spotvogels en Leython DC) heel blij met de ondersteuning door Wetting en De Roode Advocaten. Op de foto Maaike Wetting (links) en Lorien de Roode bij het doek dat onlangs gepresenteerd werd in sporthal De Bloemerd. | Foto: PR


Spaans leren

cursus n Vanaf 14 januari verzorgt Buurtvereniging Zijlkwartier een vernieuwde cursus Spaans onder leiding van Santiago. Cursisten leren de beginselen en een aantal fijne kneepjes van de Spaanse taal.

De cursus bestaat uit twaalf lessen, die gegeven worden op de dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in een zaal van de buurtvereniging aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp.

Er is plek voor maximaal vijftien deelnemers. Inschrijven kan uitsluitend via een inschrijfformulier dat is aan te vragen via e-mail buurthuis@zijlkwartier.nl. De kosten voor de cursus (inclusief materiaalkosten en een kopje koffie of thee) bedragen € 85,00.