Jeroen Brommers en Kevin de Boer van Pro-Fit Sports met de donderdag 1 MBvO-groep. | Archieffoto: J.P.K.
Jeroen Brommers en Kevin de Boer van Pro-Fit Sports met de donderdag 1 MBvO-groep. | Archieffoto: J.P.K. Foto: Johan Kranenburg

Pro-Fit Sports gaat ook in 2020 door met Meer Bewegen Voor Ouderen

senioren n Ook in 2020 zet Pro-Fit Sports het programma Meer Bewegen Voor Ouderen voort. Het sport- en bewegingsprogramma wordt sinds begin 2019, na het stoppen van Stichting Pluspunt, verzorgd door Pro-Fit Sports.

De MBVO lessen worden aangeboden op vijf momenten in de week en op drie verschillende locaties: op dinsdag van 9.30 uur tot 10.15 uur en van 10.30 uur tot 11.15 uur in de sportzaal van Huis ter Does aan de Klaprooskamp 1, op woensdag van 9.30 uur tot 10.15 uur in de grote zaal van Incluzio aan de Splinterlaan 152 en op donderdag van 15.00 uur tot 16.00 uur en van 16.00 uur tot 17.00 uur in de gymzaal van het Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat 19.

Alle lessen worden aangepast aan de groep. Hierdoor krijgt ieder sportuur een andere invulling.

De lessen op dinsdag en woensdag zijn ook zeer geschikt voor mensen met beperkingen in bewegelijkheid en/of met gewrichtsklachten. De lessen zijn ook te volgen en uit te voeren vanaf een stoel of met een rollator.

Op donderdagmiddag worden de lessen altijd afgesloten met een balspel als volleybal of basketbal.

Een jaar lang op wekelijkse basis sporten – met uitzondering van de schoolvakanties – kost (net als in 2019) 185 euro. Aanmelden of het verkrijgen van meer informatie kan via de website www.profitsports.nl of telefonisch via 06-24155467 of 06-45380372.


Goud en zilver voor Calvin van Stenus

Badminton n Calvin van Stenus van de Leiderdorpse badmintonvereniging Spotvogels heeft goud en zilver gewonnen op het tweedaagse kersttoernooi in Schijndel. De 17-jarige Leiderdorper deed daar voor het eerst mee in de senioren categorie 4.

Op de eerste toernooidag, vrijdag 27 december, won de Spotvogel al zijn partijen waarmee hij zich voor drie onderdelen (mix, dubbel en single) plaatste voor de kwartfinales.

Zaterdag startte met de kwartfinale mix. Met vaste partner Claudia Huster schakelde Clavin zonder problemen de regio-kampioenen van Oost-Nederland in 2 sets uit. De halve finale ging lastiger maar ging met 2-1, waarbij in de beslissende set een verlening nodig was, toch naar Calvin en Claudia. Pas in de finale moesten ze het hoofd buigen voor hun tegenstanders en genoegen nemen met het zilver.

De kwartfinale dubbel werd een spannende strijd tegen het als eerste geplaatste koppel. Calvin en zijn dubbelpartner, Tommy Liu, moesten na twee verlengde sets hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Daardoor had Calvin echter wel meer energie over voor zijn singles.

In de kwartfinale single had Calvin drie sets nodig om zijn plek in de halve finale zeker te stellen. De opstap naar de finale bleek vervolgens loodzwaar. Calvin trof een zeer taaie tegenstander en opnieuw kwam het aan op een derde set. Vermoeidheid begon de Leiderdorper nu parten te spelen. Hij liet zich echter niet kennen, maakte een achterstand goed en won de beslissende set uiteindelijk in 24-22.

In de finalewedstrijd ging Calvin opnieuw tot het uiterste. Hij won met 2-0 en pakte daarmee het goud.


Fit in 30 minuten

fitness n Fit worden met trainingen van een half uur. Het kan bij Fitnessclub EasyActive in Leiderdorp. Naast fitness en groepslessen worden hier 30 minuten opties aangeboden. Ideaal voor mensen met een drukke leefstijl.

De eGym sportcirkel kost de deelnemer 30 minuten. Een leuke en gemakkelijke of uitdagende manier van sporten voor iedereen. Met een app voor thuis.

Small group personal training is sporten met een personal trainer. Elke keer 30 minuten oefeningen voor jou op maat. Samen bereik je meer!

Het is belangrijk een training te kiezen die bij je past, is de filosofie bij EasyActief, want wat je leuk vindt houd je ook langer vol!

Zondag 12 januari houdt EasyActive een open dag, vol informatie, uitleg en voordelige aanbiedingen. Fitnessclub EasyActive is gevestigd aan de Bloemerd 1B in Leiderdorp. Tel. (071) 589 45 72, e-mail leiderdorp@fitnessclubeasyactive.nl.

Sporten op maat bij EasyActive. | Foto: PR