Burgemeester Driessen (vijfde van links) tussen de winnaars van de vrijwilligersprijzen. | Foto: J.P. Kranenburg
Burgemeester Driessen (vijfde van links) tussen de winnaars van de vrijwilligersprijzen. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Prijzen voor vrijwilligers met passie

cheques n De vijf vrijwilligers van het Dagprogramma Senioren aan de Splinterlaan zijn de winnaars van de Leiderdorpse Vrijwilligersprijs 2020.

Zij kregen de bijbehorende cheque van 800 euro zaterdagmiddag 4 januari uit handen van burgemeester Laila Driessen. Dat gebeurde tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente in de Dorpskerk. Ook voor twee andere vrijwilligersgroepen was het zaterdagmiddag feest. De club Leiderdorpers die dit jaar het huttenbouwen voor basisschoolkinderen organiseerden en een groot Halloween spookhuis op poten zette, kreeg de tweede prijs, een cheque van 600 euro. Eenzelfde cheque was er voor de winnaars van de derde prijs: buurtvereniging Op Dreef.

Sinds 2012 reikt de gemeente ieder jaar de vrijwilligersprijzen uit. De jury, die dit jaar bestond uit Ger Sewys van Jespa, Mimoun Ben Aissa van Incluzio, Lorien de Roode van de Leiderdorpse Ondernemersvereniging, gemeenteraadslid Umit Guney, Matthijs Landsmeer van de Adviesraad Sociaal Domein en burgemeester Driessen, let daarbij met name op de criterea 'verbinding', 'passie' en 'onderscheidendheid'.

Lees verder op pagina 3