Kees van Pernis van mannenkoor Vox Humana en Nico en Mariƫtte Soek overhandigden de cheque aan Nadja en Anne van Zwieten. | Foto: J.P.K.
Kees van Pernis van mannenkoor Vox Humana en Nico en Mariƫtte Soek overhandigden de cheque aan Nadja en Anne van Zwieten. | Foto: J.P.K. Foto: J.P. Kranenburg

Gift van duizend euro voor Stichting Nadja

Cheque n De Leiderdorpse Stichting Nadja ontving op 20 december een cheque van 1000 euro. Het geld is bijeen gebracht door bezoekers van het Arum Herdenkingsconcert dat plaatsvond op 17 november.

Tijdens het concert gaf Anne van Zwieten, die de stichting in 2009 heeft opgericht, een korte presentatie. Stichting Nadja wil kinderen en jongeren met een (meervoudige) beperking mogelijkheden bieden om samen te spelen, te sporten en ervaringen op te doen. Anne's dochter Nadja heeft cerebrale parese en behoort tot de doelgroep. Dankzij de inzet van Anne en vele vrijwilligers kunnen Nadja en vele andere jongeren ook gezellig met hun vrienden genieten van hun vrijetijd. De stichting heeft twee speeltuinen (speeltuin Zuiderkwartier in Leiden en de Natuurspeeltuin Dwarstuin in Leiderdorp) toegankelijk en bespeelbaar gemaakt voor kinderen die rolstoelafhankelijk zijn. Het motto is 'denken in mogelijkheden en wat niet standaard mogelijk is, mogelijk maken'.

Het geld van het Arum Herdenkingsconcert zal worden gebruikt om een vakantieweekend voor kinderen met een beperking en hun ouders/verzorgers te organiseren in aangepaste en rolstoelvriendelijke vakantiebungalows.

Het Arum Herdenkingsconcert met werd op 17 november alweer voor de zevende keer georganiseerd voor iedereen die een dierbare heeft verloren. Het was de tweede keer dat het concert gecombineerd werd met een inzameling voor het goede doel.