Op de achterste rij het bestuur van de Vrienden, vooraan vertegenwoordigers van Scouting Van der Does-Liethorp. | Foto: J.P. Kranenburg
Op de achterste rij het bestuur van de Vrienden, vooraan vertegenwoordigers van Scouting Van der Does-Liethorp. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

TERUGBLIK OP STAARTJE 2020

Het laatste reguliere Leiderdorps Weekblad verscheen op woensdag 18 december. De verslagen van de gebeurtenissen in Leiderdorp in het staartje van 2019 hebben we vanzelfsprekend wel gepubliceerd op onze website (www.leiderdorpsweekblad.nl) maar ze zijn nog niet in druk verschenen. Daarom voor al diegenen die hun nieuws liever lezen in de vertrouwde papieren krant, op deze pagina's alsnog een selectie.


'Vrienden' schenken                 500 euro aan scouting

cheque n De Leiderdorpse scoutingvereniging Van der Does-Liethorp kan deze winter lekkere warme hapjes serveren in haar clubgebouw. Dat dankzij een cheque van 500 euro van de Stichting Vrienden van het Oude Dorp, waarmee de scouting een nieuwe oven en elektrische warmhoudschalen kan aanschaffen.

De Vrienden geven ieder jaar 500 euro weg om de kerstwens van een Leiderdorpse vereniging, instelling of non-profit organisatie te vervullen. Dit jaar waren er zeven wensen binnengekomen. Welke wens wordt uitverkoren, bepalen de bestuursleden van de stichting die ieder tien punten mogen verdelen. De cheque werd de zaterdag voor kerstmis uitgereikt in café De Hollandsche Tuyn in de Hoofdstraat. "Eigenlijk hadden we een andere winnaar", vertelt voorzitter Fried de Rave van de Vrienden. "Maar de indieners van de wens die op nummer 1 stond, kwamen niet opdagen bij de uitreiking. En dan zijn de regels duidelijk: de prijs gaat dan naar eerstvolgende die wel aanwezig is. Het is overigens de eerste keer in de historie dat dit gebeurde."

De Leiderdorpse scouts zijn niet minder blij met hun cheque; zij kunnen komend jaar gezellig samen koekjes bakken en maaltijden bereiden dankzij de nieuwe keukenapparatuur.


Kerstgroet van De Hobbit

kerstkaarten n Zeker in de kersttijd wil je iets betekenen voor anderen. Dat geldt ook voor de leerlingen van de Leiderdorpse basisschool De Hobbit. Zo gaven de kleuters een kerstoptreden voor de kinderen van de peuterspeelzaal, er is een bezoek gebracht aan woon-en zorgcomplex Ommedijk en de leerlingen van groep 7 hebben woensdag 18 december zelfgemaakte kerstkaarten uitgedeeld aan de bewoners van verpleeghuis Leythenrode.

De kaarten waren gemaakt door groep 6,7 en 8. Ze werden enthousiast door de bewoners in ontvangst genomen. De leerlingen hebben ook actief deelgenomen aan de activiteiten die in de zorginstelling plaatsvinden. De helft van de kinderen deed mee met een bewegingsles onder leiding van de fysiotherapeut (foto), de andere helft ging met de bewoners in wandelen in park De Houtkamp.

De leerlingen toonde zich na afloop enthousiast: "Leuk om te zien wat er buiten de school gebeurt", "Wat zijn die mensen lief!" en "Ik ga elke middag kerstkaarten brengen" waren enkele van hun reacties.

Ook de bewoners en de medewerkers van Leythenrode vonden dat een dergelijke actie door kinderen voor herhaling vatbaar is. Dus wie weet gaat groep 7 volgend jaar weer….


leerlingen van groep 7 en een aantal bewoners van Leytherode bezig met een gezamenlijke activiteit.