CEO Manon van Beek van TenneT samen met omwonende Lex Huisman en architect Guido Zeck van  Bureau Botersloot, de ontwerper van het bloemenhekwerk.
CEO Manon van Beek van TenneT samen met omwonende Lex Huisman en architect Guido Zeck van Bureau Botersloot, de ontwerper van het bloemenhekwerk. Foto: Nelleke Thissen

Nieuwe stroomslagader is klaar

De laatste werkzaamheden aan de 60 kilometer lange nieuwe hoogspanningsverbinding Randstad 380 kV Noordring van netbeheerder TenneT werden begin oktober afgerond. Op donderdag 10 oktober nam Manon van Beek (CEO TenneT) in het voormalige A4 Informatiecentrum in de Leiderdorpse Bospolder de stroomslagader officieel in gebruik. Vervolgens vond een persmomentje plaats bij het 'natuurreflecterende' hek dat is gezet rond een hoogspanningsmast in het Ghoybos bij de grens Oud Ade en Leiderdorp (foto). Zaterdag 12 oktober was er in het infocentrum een open dag vanwege de afronding van het project. Zo'n zeshonderd belangstellenden stelden zich op de hoogte van belang en totstandkoming van de nieuwe elektriciteitsverbinding.