Paco Busteros León (links) overhandigt de cheque met de opbrengst over 2018 aan een vertegenwoordiger van het Instituut Asbestslachtoffers.
Paco Busteros León (links) overhandigt de cheque met de opbrengst over 2018 aan een vertegenwoordiger van het Instituut Asbestslachtoffers. Foto: J.P.Kranenburg

Allerlaatste Christa's Ride

321 deelnemers, meer dan ooit tevoren. De tiende en laatste Crista Mensert Memorial Ride op zondag 8 september werd het succes waarop organisator Paco Busteros León gehoopt had. Christa's Ride, genoemd naar de echtgenote van Busteros León die in 2009 overleed aan asbestkanker, is een benefiet-fietsevenement ten bate van het Instituut Asbestslachtoffers. Zoals inmiddels traditie is, overhandigde Busteros León voor de start van de fietstochten over 75 en 25 kilometer de opbrengst van vorig jaar aan een vertegenwoordiger van het Instituut Asbestslachtoffers (foto). Op de cheque stond dit keer een bedrag van 2.800 euro, ook al een record. Busteros León stopt met Christa's Ride omdat de organisatie hem simpelweg te zwaar wordt.