Het uitkijkpunt op het dijkje langs De Does. Op de grens van land en water is de bovenkant te zien van de dure stalen damwand die verplicht moest worden aangelegd om het uitkijkpunt te realiseren.
Het uitkijkpunt op het dijkje langs De Does. Op de grens van land en water is de bovenkant te zien van de dure stalen damwand die verplicht moest worden aangelegd om het uitkijkpunt te realiseren. Foto: J.P.Kranenburg

Commotie over kosten uitkijkpunt

Een storm van kritiek barstte in augustus los op het begin die maand opgeleverde uitkijkpunt in de Munnikkenpolder. Het ging daarbij vooral over de prijs van de twee bankjes op een terrasje aan de rivier De Does: 30.000 euro. Maar er waren ook andere geluiden te horen, van mensen die blij zijn met de mooie, rustige plek om even uit te rusten en te genieten van de mooie natuur in de polder. Het uitkijkpunt was een alternatief voor een eerder ingeplande uitkijktoren in de Achthovenerpolder die niet uitvoerbaar bleek. Toen helder werd hoe duur het uitkijkpunt in Munnikkenpolder zou worden - vooral door de noodzakelijke aanleg van een damwand - wilde de gemeenteraad er eigenlijk vanaf zien. Maar dat was geen optie omdat het werk al was aanbesteed.