Op KBS De Schakel werden de Koningsspelen geopend met het dansen en zingen van de Pasapas. Ook wethouder Willem Joosten van onderwijs en sport (geheel links) deed mee.
Op KBS De Schakel werden de Koningsspelen geopend met het dansen en zingen van de Pasapas. Ook wethouder Willem Joosten van onderwijs en sport (geheel links) deed mee. Foto: J.P. Kranenburg

Niet gezamenlijk, wel Koningsspelen

De Koningsspelen in Leiderdorp werden dit jaar voor het eerst sinds 2014 niet centraal georganiseerd. Toch hadden de kinderen op de meeste basisscholen op 12 april, de laatste dag voor de voorjaarsvakantie, een dag met een oranje tintje. De scholen organiseerden zelf Koningsspelen op hun schoolplein, op een sportterrein of in een sporthal, hielden een sponsorloop of maakten er een spelletjesdag van. Op De Schakel opende wethouder Willem Joosten de dag door samen met de kinderen het Koningsspelenliedje 'Pasapas' te zingen en dansen (foto). De Koningsspelen werden altijd georganiseerd door het Sportfondsen Sport Servicepunt. Maar dat is per 1 januari opgegaan in welzijnsorganisatie Incluzio en die maakte de keuze om de menskracht op een andere manier in te zetten.