De drukbezochte kerstmarkt in de Dorpskerk. | Foto: J.P. Kranenburg
De drukbezochte kerstmarkt in de Dorpskerk. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Leiderdorp geniet van 4e editie Kerstafette

evenement n Het motto van de Kerstafette is 'Voor Leiderdorpers, door Leiderdorpers' en dat werd ook bij de vierde editie, van 12 tot en met 15 december, waargemaakt.

Het begon bescheiden op donderdagavond met een gezellige zwem-workout in De Does, waarbij de deelnemers en andere bezoekers van het sportcomplex meteen konden rondneuzen op de intieme kerstmarkt waar dorpsgenoten veelal zelfgemaakt producten verkochten.

Vrijdagavond opende de grote kerstmarkt, die dit keer niet in de tuin van de Dorpskerk in de Hoofdstraat plaatsvond maar in het godshuis zelf. Een uitstekende keuze: zo hadden de grillige weergoden met hun regen, wind en kou geen vat op de knusse decembertraditie van de Protestantse Gemeente Leiderdorp. Honderden belangstellenden kwamen vrijdag en zaterdag een kijkje nemen bij de vele kraampjes. De opbrengst van ruim 6000 euro is bestemd voor de viering van het 400-jarige jubileum van de Dorpskerk in 2020.

Zaterdag was er nog veel meer te doen in het dorp. Brasserie Park organiseerde 's middags net als vorig jaar een KinderKerstMarkt. Buiten hoosde het van de regen maar binnen in de Blauwe Vogelzaal was het druk en gezellig. De vele kinderen maakten kerststukjes, gingen op de foto gaan met de kerstman en kerstelfjes, dansten op muziek van de DJ en deden mee met de dansworkshops van ID Dance Factory.

Iets na vieren vertrok de Sterrentocht. Een stoet van kinderen en volwassenen liep achter een fraai verlichte arrenslee en begeleid door vrolijke muziek naar de Dorpskerk. De kerstman deelde onderweg prijsjes uit voor de mooist verlichte huizen. De straatprijs ging net als vorig jaar naar de Rosenburg. Aangekomen bij de kerk konden de wandelaars nog net aanhaken bij het laatste lied van de samenzang bij de kerstboom (zie ook de voorpagina).

Zaterdagavond liet Leiderdorps zang- en danstalent zich horen en zien tijdens de grote kerstshow in de gezellige kantine van RCL. De bonte avond, die voor het eerst op deze locatie werd gehouden, was helemaal uitverkocht.

Ook zondag waren er Kerstafette-activiteiten. Allereerst was er de drukbezochte gratis lunch voor senioren, omlijst met koorzang en gitaarmuziek, in de kantine van RCL. In de middag genoten jazzliefhebbers van de Jazztafette in het minitheater van muziekschool MOL aan de Berkenkade. De afsluiting van het vierdaagse evenement was zondagavond in de Dorpskerk, met een bijzondere concertviering.

Het quintet Jazzit tijdens de Jazztafette bij St. MOL. | Foto: PR
Popkoor Song2Sing tijdens de Kerstshow bij RCL. | Foto: PR
Volle bak bij de KinderKerstMarkt in Brasserie Park. | Foto: PR