Rookvrij 2020 in

Stoppen n Het nieuwe jaar is weer een prachtig moment om de sigaret voor eens en altijd uit te maken. Goed voor zowel voor uw eigen gezondheid als voor die van mensen in uw omgeving. En voor de portemonnee. Voor wie begeleiding wil met het stoppen met roken, start in januari in Leiderdorp de groepstraining 'Rookvrij! Ook jij?'. De GGD Hollands Midden en SineFuma organiseren deze trainingen.

Veel rokers ervaren het stoppen als erg moeilijk. De nicotine in de sigaret werkt zeer verslavend. De kans om succesvol te stoppen is met professionele begeleiding en steun van elkaar in een groep tot tien keer hoger dan bij stoppen zonder hulp.

Steun van anderen en het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers kenmerken de groepstraining 'Rookvrij! Ook jij?' en worden als zeer positief ervaren. Uiteraard is het mogelijk samen met een partner, vriend of buur mee te doen. Alle zorgverzekeraars vergoeden deze training uit de basisverzekering. Vrijwel alle zorgverzekeraars rekenen daarbij ook het eigen risico niet.

De training bestaat uit zeven bijeenkomsten van anderhalf uur. In de derde bijeenkomst wordt gestopt met roken. De eerste bijeenkomst is op donderdag 16 januari van 19.00 tot 20.30 uur in gebouw ActiVite aan de Simon Smitweg 8 in Leiderdorp. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.rookvrijookjij.nl of bel met SineFuma: (076) 889 51 95. Aanmelden kan tot één week voor aanvang.


PROZAvsRIJM

Donker en licht

Daarbuiten is het donker

Sterren staan er aan de hemel

Binnen branden veel lichtjes

Er staat een grote dennenboom

Kerstmis komt er snel aan

Zal er ook sneeuw vallen?

Misschien komt er ijs op de plassen

De gezelligheid viert hoogtij

Plots is daar een vallende ster

Als ik dan iets mag wensen

Vrede op aarde voor alle mensen

                Henk Koster