Afbeelding
Foto: PR

Foto's gezocht voor Vrijheids-wandeling door Leiderdorp

oproep n In het kader van de viering van 75 jaar bevrijding in 2020 maakt de Oranjevereniging Leiderdorp aan de hand van grote fotopanelen een Vrijheidswandeling door Leiderdorp. Deze wandeling voert langs plekken waarvan in de Tweede Wereldoorlog een foto is gemaakt. De Oranjevereniging is momenteel op zoek naar geschikte foto's.

De foto's worden groot op de panelen afgedrukt en neergezet op de plek waar de foto destijds is gemaakt. Het heden en het oorlogsverleden worden zo op één plek met elkaar verbonden. Ook wordt daarbij achtergrondinformatie gegeven over het moment waarop de foto is genomen.

De Oranjevereniging Leiderdorp is op zoek naar aansprekende foto's die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Leiderdorp zijn gemaakt en die voor deze Vrijheidswandeling gebruikt kunnen worden. Ieders medewerking wordt bijzonder op prijs gesteld. In verband met de voorbereiding worden foto's graag in januari ontvangen. Wie een foto ter beschikking wil stellen, kan dit kenbaar maken aan de Oranjevereniging via de optie 'contact' op de website www.ovleiderdorp.nl. Vervolgens wordt contact met u opgenomen over de wijze waarop de foto en het erbij behorende verhaal, het beste aangeleverd kan worden.

Vrijwilligers gezocht

Vanwege de extra activiteiten die de Oranjevereniging Leiderdorp voor '75 jaar vrijheid' organiseert, is de vereniging nu al op zoek naar vrijwilligers. Wie wil helpen bij één of meerdere activiteiten kan zich aanmelden kan via de optie 'contact' op www.ovleiderdorp.nl.


Nieuwjaarskoffie

Alleengaanden n Op zondag 5 januari 2020 is de eerste koffie-inloop van het nieuwe jaar. Bedoeld voor iedereen die alleen is en andere mensen wil ontmoeten.

De organisatoren staan bij de ingang om bezoekers te begroeten en hen informeel te introduceren. Begin het nieuwe jaar eens anders en kom gezellig langs van 11.00 tot 13.00 uur bij restaurant La Place aan de Persant Snoepweg 2 in Leiderdorp.