Robbert Dorrepaal in zijn winkel voor de vitrine die op zaterdag goed gevuld is.
Robbert Dorrepaal in zijn winkel voor de vitrine die op zaterdag goed gevuld is. Foto: Nelleke Thissen

Vlees van eigen boerderij

Nieuw n Leiderdorp is een bijzondere slagerij rijker. In één van de gebouwen van de boerderij van zijn ouders – Hoeve Dijkzicht – is Robbert Dorrepaal zijn slagerij 'Vlees Boerderij' begonnen. Hij verkoopt er het vlees afkomstig van de vleeskoeien die zijn vader houdt. Deze week gaat de website voor bestellingen online.

Tekst en foto: Nelleke Thissen

"Zou ik zelf een winkel kunnen runnen?", vroeg Robbert Dorrepaal zich enige tijd geleden af. Een vraag die de toenmalige slagerijmedewerker inmiddels met 'ja' heeft beantwoord. Dat deed hij op grond van een aantal redenen. Opgegroeid op de boerderij van zijn ouders aan de Achthovenerweg raakte Robbert van jongs af aan vertrouwd met koeien. Na zijn middelbare school volgde hij de SVO vakopleiding voedsel met het slagersvak als specialisatie. Tijdens zijn eerste baan bij Verschoor Halal Vleescentrum kreeg hij het uitbenen onder de knie. Verfijning van het slagersvak leerde hij daarna bij een paar andere slagerijen.

Daarnaast is Robbert ook een klusser met gouden handen. Zo werkte hij vijf jaar geleden mee aan de verbouwing van de boerderij van zijn ouders. De voormalige stal werd getransformeerd tot een ruimte voor feesten en partijen. Deze horecaservice is vooral het terrein van zijn moeder Jantine. Toen hij eenmaal zeker wist dat hij zijn eigen slagerswinkel wilde beginnen, verbouwde Robbert één van de boerderijgebouwtjes tot een ruimte voor vleesverwerking.

Het vlees is afkomstig van de vleeskoeien (Belgisch blauwe ras) van vader Aad Dorrepaal die bij de boerderij in de wei lopen. Afgelopen zomer startte de beginnend slager met de levering via bestellingen van onder meer barbecueschotels. Aangemoedigd door het succes ervan begon hij met de inrichting van een winkeltje op het boerenbedrijf terrein.

'Mensen weten graag waar het vlees vandaan komt'

En dat loopt prima, zo is in de afgelopen maanden gebleken. Daarom breidt Robbert Dorrepaal de activiteiten uit met de lancering deze week van de website vlees-boerderij.nl. Hierop kunnen consumenten hun bestelling plaatsen en zaterdags afhalen in het winkeltje. Met deze onlineservice en de inmiddels ontvangen enthousiaste reacties op de kwaliteit van het geleverde vlees verwacht de jonge slager zijn klantenkring te vergroten. "Mensen weten graag waar het vlees vandaan komt", is zijn ervaring. Dat geldt niet alleen voor het rundvlees van zijn vaders koeien. Ook het varkens- en kippenvlees dat Robbert verkoopt komt van een vaste leverancier. Daarnaast worden alle soorten worst door de jonge slager zelf gemaakt.

Dorrepaal heeft veel vertrouwen in zijn nieuwe websiteservice. "Voor iedereen zeer handig", denkt hij. Maar klanten die hun keuze in de boerderijwinkel willen bepalen zijn natuurlijk ook van harte welkom, zo verzekert hij. "Parkeerruimte hebben we voldoende".

Openingstijden Vlees Boerderij: zaterdags van 08.00 tot 15.00 uur. Adres: Achthovenerweg 13-15, Leiderdorp; tel. 06 34065777. Bestellingen via vlees-boerderij.nl.