Nieuwe coalitie bijna rond

politiek n Het ziet er naar uit dat Leiderdorp in het prille begin van 2020 een nieuwe coalitie en nieuw college krijgt. De onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie-SGP verlopen voorspoedig, bevestigde VVD-fractieleider Bart Hoenen maandagavond. Hij verwachtte toen binnen een dag of twee met het verlossende bericht naar buiten te kunnen komen.

De vorige coalitie van de Lokale Partij Leiderdorp, VVD en CDA klapte op 18 november toen de LPL het vertrouwen in de coalitiegenoten opzegde. Een poging van de LPL om verder te gaan met PvdA, D66 en GroenLinks mislukte. Sinds vorige week probeert formateur Robert Strijk een coalitie te smeden tussen VVD, CDA, D66 en CU-SGP, wat meer succes lijkt te hebben.


Laatste 'gewone' krant van 2019

Dit is de laatste reguliere uitgave van het Leiderdorps Weekblad van dit jaar. Volgende week staat de krant geheel in het teken van het jaaroverzicht 2019. In de eerste week van 2020 verschijnt een speciale magazine-editie vol vooruitblikken op 2020 van bestuurders en andere regiogenoten. De eerstvolgende reguliere krant verschijnt op woensdag 8 januari. Kopij voor deze krant moet maandag 6 januari om 8.00 uur in bezit van de redactie zijn.