Gezellig samen lunchen bij Clubhuis De Derde Helft. | Foto: PR
Gezellig samen lunchen bij Clubhuis De Derde Helft. | Foto: PR Foto: PR

Ouderen welkom bij kerstlunch Clubhuis De Derde Helft Leiderdorp

uitnodiging n Sportverenigingen RCL en Alecto, welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp en het Nationaal Ouderenfonds nodigen 55-plussers uit Leiderdorp uit voor een gratis en feestelijke kerstlunch op donderdag 19 december in de kantine van Alecto.

De kerstlunch is onderdeel van het programma De Derde Helft van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij. Het programma heeft als doel de sportkantine een vernieuwde functie geven, namelijk die van een centrale plek waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten voor activiteiten, een kopje koffie en een goed gesprek.

De kerstlunch van 19 december is van 12.00 tot 14.00 uur in de kantine van hockeyvereniging Alecto in sportpark De Bloemerd aan de BLoemerd 8 in Leiderdorp. De lunch is gratis voor alle deelnemers van Clubhuis De Derde Helft en voor de 55-plussers uit Leiderdorp die graag eens vrijblijvend kennis willen komen maken. Opgeven van te voren is noodzakelijk en kan via info@clubhuisdederdehelft.nl. Vol is vol.

Clubhuis De Derde Helft

Sinds november organiseren RCL en Alecto in samenwerking met incluzio Clubhuis De Derde Helft bij beide verenigingen. In Clubhuis De Derde Helft krijgen ouderen de mogelijkheid om zich als deelnemer of vrijwilliger in het verenigingsleven te begeven. Vrijwilligerswerk, sportieve en sociale activiteiten zijn tijdens 'de derde helft van het leven' immers bij uitstek middelen om eenzaamheid te voorkomen of te verminderen. Tijdens Clubhuis De Derde Helft organiseren ouderen op woensdag- en donderdagochtend zelf activiteiten in het clubhuis van RCL en Alecto, zoals 'lekker bewegen', biljart, tafeltennis, walking football en walking hockey, jeu de boules en computerles. Volgend jaar worden er ook een aantal themabijeenkomsten georganiseerd. Activiteiten georganiseerd dóór ouderen en de sportverenigingen, vóór ouderen en de sportverenigingen. Om het jaar feestelijk af te sluiten met deelnemers en andere geïnteresseerden wordt deze kerstlunch georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds.