De winnaars van de Leiderdorpse Sportverkiezingen 2019.  | Foto: J.P. Kranenburg
De winnaars van de Leiderdorpse Sportverkiezingen 2019. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Leiderdorp huldigt beste sporters

Sportverkiezingen n Tijdens een bruisend sportgala in Zalen A4 werden vrijdagavond 29 november de beste sporters van Leiderdorp in het zonnetje gezet. Tafeltennisser Calvin van Stenus en roeister Fleur Jaspers werden gehuldigd als Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Het eerste team van kanopolovereniging KanoRijnland kreeg de prijs voor beste sportteam van 2019.

Het was alweer de vijfentwintigste editie van de Leiderdorpse Sportverkiezingen, zoals altijd georganiseerd door de Stichting Sportpromotie Leiderdorp (SSPL). De avond opende flitsend, met een dynamische film die een overzicht gaf van de sporten van alle genomineerden, een video-welkomstwoord van NOS sportverslaggever Gert van 't Hof en een daverend optreden van Marchingband Tamarco.

Minuut stilte

Tussen alle feestelijkheid door, werd vanzelfsprekend ook stilgestaan bij het overlijden van Jan Vos (zie ook het In Memoriam op pagina 15), een van de oprichters van de SSPL, op 28 november. Vos was lid van de jury van de Sportverkiezingen, die verder bestond uit Bionda van Overloop, Ron Hogendam en Carolien van der Horst. Van Overloop roemde zijn inzet voor de sport in Leiderdorp waarna de goed gevulde zaal een minuut stilte in acht nam.

Talenten

Na een openingslied waarin Esdor van Elten alle genomineerden bezong, werden allereerst de prijzen uitgereikt voor de sporttalenten van 2019. Bij de jongens was de uitverkorene Jan van 't Land, hockeyer bij LSC Alecto, bij de meisjes was dat Kim Schrama, basketbalster bij BS Leiden.

Nieuwe prijzen

Speciale waardering in de vorm van twee nieuwe prijzen ging naar twee bijzondere sporttalenten. Stan Springer, die al jaren zodanige schaatsprestaties levert dat hij voor de vierde keer als talent genomineerd was maar nooit met de hoofdprijs naar huis ging, kreeg een Oorkonde eervolle vermelding. Angel Daleman ontving de Star Award. Angel is een multitalent dat de ene na de andere gouden plak binnenhaalt, niet alleen als skeeleraar maar ook als kort- en langebaanschaatsster.

         Lees verder op P15