Leiderdorps meisje (15) neergestoken in Den Haag

Politie n Een van de drie slachtoffers die vrijdagavond 29 november zijn neergestoken in de Grote Markstraat in Den Haag, is een 15-jarig meisje uit Leiderdorp. Een 13-jarige jongen uit Den Haag en een 15-jarig meisje uit Alphen aan den Rijn werden ook slachtoffer. De slachtoffers zijn later op de avond uit het ziekenhuis ontslagen. Ze kennen elkaar niet.

Rond 19.45 uur ontving de politie een melding van het steekincident. Ter plaatse bleken er drie mensen gewond te zijn geraakt. De politie is direct met meerdere eenheden naar de Grote Marktstraat gegaan.

De man die wordt verdacht van het neersteken van de drie tieners, is nog niet aangehouden. Er is de hele nacht naar hem gezocht. Op de Grote Marktstraat stak hij vrijdagavond zomaar op de jongeren in en ging er daarna vandoor. Door Black Friday was het extra druk met koopjesjagers.


Klaverjassen

Kaarten n Marchingband Tamarco organiseert zondag 8 december een koppelklaverjasmiddag in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 14.00 uur. Inleggeld € 6.00 per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.


Lichte verhoging tarief Oasen

Drinkwater n Bij Oasen, de drinkwaterleverancier in Leiderdorp, kost 1.000 liter drinkwater in 2020 € 1,16 (incl. btw). Dat bedrag is hetzelfde als in 2019. Door een stijging van de overige kosten neemt de prijs voor het vastrecht in 2020 toe met € 2,56 naar         € 80,39 (incl. btw) per jaar. De 21 gemeentelijke aandeelhouders van Oasen keurden het nieuwe tarief op dinsdag 26 november goed.