PROZAvsRIJM

Genieten

Geniet zoveel je kan

Het leven is veel te kort

Vaak komt het er niet van

Loop je in een kringetje voort

Om je heen zie je het gebeuren

Ga niet tegen jezelf zeuren

Leuke dingen geven evenwicht

Zelfvertrouwen en een goed gevoel

Je krijgt dan veel meer inzicht

Ook jouw leven heeft een doel

                Henk Koster


Samen overleden kinderen herdenken

wereldlichtjesdag n Over de hele wereld steken mensen op de tweede zondag van december kaarsen aan ter nagedachtenis aan hun overleden kinderen. Ook Leiden doet op zondag 8 december mee aan deze Wereldlichtjesdag.

Iedereen die een kind heeft verloren, is zondagavond welkom in de Burgerzaal van het Stadhuis in Leiden. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Een kind blijft altijd het kind van zijn of haar ouders: voor altijd in hun hart en gedachten.

De deuren van de Burgerzaal openen om 18.15 uur, om 18.45 uur start het programma dat bestaat uit muziek, troostende woorden en natuurlijk het aansteken van de kaarsen en het opnoemen van de namen van de overleden kinderen. De muziek wordt verzorgd door Ensemble Windstreken en mezzosopraan Emma Brown. Daarnaast zal schrijfster Bette Westera een gedicht voordragen. Rond 19.30 uur is het programma afgelopen en is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Tot vlak voor de bijeenkomst is aanmelden mogelijk via wereldlichtjesdagleiden@gmail.com of bij de Burgerzaal op de avond zelf.