Oecumenische adventvespers

kerken n In de aanloop naar Kerstmis organiseren de Protestantse Gemeente Leiderdorp en de rooms-katholieke parochie De Goede Herder van vier oecumenische adventsvespers. Zij zijn op donderdagavond (aanvang 19.15 uur) afwisselend in de Leiderdorpse Dorpskerk (28 november en 19 december) en in de Goede Herderkerk in Zoeterwoude-Rijndijk (5 en 12 december).

Vespers hebben een sobere liturgie en zijn thematisch van opzet. Ditmaal is het thema 'Engelen, gidsen onderweg naar kerstmis'. Licht, muziek, gebeden, stilte en samen zingen zorgen voor rust in de hectiek rond de feestdagen.


Notaris signeert

boek n Notaris Erna Kortlang signeert zaterdag 30 november van 14.00 tot 15.00 uur bij boekhandel De Kler in winkelcentrum Winkelhof het boek 'Hoe lang zullen ze leven? Vijftig vragen over erfenis en nalatenschap' dat ze heeft geschreven samen met bestsellerauteur Friederike de Raat.

Valt er iets te erven? Niemand wil het erover hebben voordat het moet, maar eigenlijk is het belangrijk om al bij leven over een eventuele erfenis te praten. Erna Kortlang, notaris bij TeekensKarstens, wil het familie- en erfrecht toegankelijk maken. Samen met Friederike de Raat, voormalig redacteur bij het NRC en nu freelance journalist, geeft zij antwoord op alle (gevoelige) vragen rondom erven en nalaten.


Bijna 7.000 euro voor Alzheimer Nederland

collecte n De collecte voor Alzheimer Nederland heeft in Leiderdorp in de week van 4 tot en met 9 november bijna 7000 euro opgebracht. Ruim duizend euro meer dan vorig jaar. Het geld is bestemd voor onderzoek dat moet leiden tot een toekomst zonder dementie. Wie in 2020 wil helpen als collectant of organisator, kan zich opgeven via ww.alzheimer-nederland.nl/collecteren of mailen naar e.temminck-smeets@alzheimer-nederland.nl.


Koffie-inloop

alleengaanden n Op zondag 1 december is er weer een koffie-inloop voor alleengaanden, de laatste van dit jaar. Iedereen die alleen is, is welkom. Bezoekers worden ontvangen bij de ingang en geïntroduceerd in de groep.

De koffie-inloop is elke eerste zondag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur bij La Place aan de Persant Snoepweg 2 in Leiderdorp. Mail naar leiderdorpsamenuit@gmail.com voor meer informatie.


Klaverjassen

kaarten n Marchingband Tamarco organiseert vrijdag 29 november een koppelklaverjasavond in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 20.00 uur, inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.