Tussen de prijsuitreikingen door is er altijd entertainment. | Foto: Ton de Vrind
Tussen de prijsuitreikingen door is er altijd entertainment. | Foto: Ton de Vrind Foto: Ton de Vrind

Spanning en plezier bij Sportverkiezingen 2019

winnaars n Vrijdag 29 november organiseert de Stichting Sportpromotie Leiderdorp (SSPL) voor de 25e keer de Leiderdorpse Sportverkiezingen. In het zalencomplex A4 aan de Elisabethhof 5 in Leiderdorp worden de winnaars in de verschillende categorieën bekend gemaakt.

Het hele sportjaar heeft de jury de geleverde prestaties bijgehouden en ten slotte is er een lijst met genomineerden ontstaan. Die genomineerden zijn verdeeld over zeven categorieën: sportman, sportvrouw, team, vereniging, vrijwilliger en talenten jongens en meisjes. De namen zijn twee weken geleden gepubliceerd in deze krant en zijn te vinden op de website www.sportpromotielleiderdorp.nl.

Wie er dit jaar met de titels vandoor gaan, wordt vrijdag in de loop van de feestelijke avond duidelijk. Zoals traditie is, wordt het uitreiken van de sportprijzen afgewisseld met leuke en bijzondere acts. Zo zijn er onder meer optredens van de ID Dance Factory, de drummers van Marchingband Tamarco, zangeres Meike van de Veer uit Utrecht en zanger Danny Vermeer uit Leiden. Te gast is ook Ronald Nuis (vader van Kjelt) die vertelt over het omgaan van ouders met sportkinderen.

Ook een traditie is dat de avond wordt geopend via een video boodschap door een bekende Nederlander. Sjoerd van Ramshorst, Dione van der Graaff, Jack van Gelder, Edwin van der Sar, Ronald Koeman, Hans Kraay jr. en Erica Terpstra hebben het Leiderdorpse publiek al eens op deze manier toegesproken. Wie dit keer op het scherm verschijnt, blijft nog even geheim.

Er zijn nog plaatsen vrij voor vrijdagavond dus wie geen uitnodiging heeft ontvangen en er toch bij wilt zijn, kan zich nog aanmelden bij Henk Morsch van de SSPL via e-mail henk.morsch@wolmail.nl. Voor het bescheiden bedrag van 5 euro per persoon wordt er dan een plaats gereserveerd. Indien nog beschikbaar kan ook aan de zaal op 29 november een toegangsbewijs worden gekocht.


Coupeuse in Ruilwinkel

naaiwerk n Met ingang van woensdag 4 december is er elke eerste woensdag van de maand een coupeuse aanwezig in de Ruilwinkel Leiderdorp. Zij kan tegen inlevering van punten naaiklusjes doen. Ook heeft de Ruilwinkel in de maand december artikelen die gratis meegenomen mogen worden.

De Ruilwinkel Leiderdorp is gevestigd in gebouw de Buit aan de Buitenhoflaan 1 (ingang aan de zijkant) en elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur open.