Hoog tijd voor De Derde Helft

VERVOLG VAN VOORPAGINA

"De hoop is dat de bezoekers met eigen ideeƫn komen, die dan met een aantal anderen uitgewerkt kunnen worden. Het mooiste is als hier allerlei spin-offs uit voortkomen."

Koster realiseert zich dat de grootste uitdaging wordt om de doelgroep over de drempel te krijgen, hoe laag die ook is. "Met name voor mensen die nooit in De Bloemerd komen, kan die drempel toch hoog voelen. We hopen dan ook dat deelnemers aan walking voetbal of walking hockey anderen meenemen en dat je zo een sneeuwbaleffect krijgt. Er zullen niet meteen vijftig man op de stoep staan, maar het idee is dat dit langzaam groeit en een plekje in Leiderdorp verovert."


'Etalage van duurzaamheid'

Politiek n De Vronkenlaan in de Leiderdorpse Vogelwijk moet een inspiratie voor alle Leiderdopers worden als het gaat om duurzaamheid. Dat bepleitte de fractie van GroenLinks in de gemeenteraad vrijdag tijdens de begrotingsvergadering.

Maak van de straat, waar mede dankzij de scholen die eraan liggen dagelijks heel veel Leiderdorpers doorheen rijden of fietsen, een etalage van duurzaamheid door de daken vol met zonnepanelen te leggen, zo stelde fractievoorzitter Bob Vastenhoud voor. De daken van de woningen aan de noordzijde van de lange doorgaande weg zijn ideaal gelegen voor zonnepanelen. Er liggen er ook al een hoop maar kunnen er nog veel meer bij.

GroenLinks ziet hierin een rol voor de gemeente weggelegd, bijvoorbeeld door het mogelijk te maken dat de bewoners via een energiecoƶperatie financieel profiteren van de opgewekte duurzame energie, die dan ook met dorpsgenoten gedeeld kan worden.

Een motie van GroenLinks, waarbij het college wordt opgeroepen zich in te spannen om van de Vronkelaan een lichtend voorbeeld van duurzaamheid te maken, kreeg de unanieme steun van de gemeenteraad.