RCL komt drie keer terug van achterstand

voetbal n RCL had het zaterdag op eigen veld niet makkelijk tegen Soccer Boys. Al na twee minuten profiteerde de ploeg uit Bleiswijk van defensieve chaos bij RCL. Keeper Glenn Sloos, die zich later in de wedstrijd knap herstelde, tastte mis waardoor Dave van der Steen simpel kon inkoppen. Even later werd de doelman omspeeld, maar kon Lars Verdel met een sliding op de doellijn nog redding brengen. Binnen korte tijd brachten de bezoekers de ene fraaie kans na de andere om zeep. Zo bleef de genadeklap uit en kon RCL zich langzaam maar zeker in de wedstrijd voetballen. Het werd uiteindelijk een middag met doelpunten, aanvallend voetbal en spanning tot de laatste seconde. Een winnaar kwam er met 3-3 niet.

Omdat de Boys nalieten te scoren, rook RCL meer en meer zijn kans. Nick van Bemmel schoot een keer voorlangs, maar de boomlange verdediger Sander Blijleven moest er aan te pas komen om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, koppend natuurlijk. De bezoekers protesteerden, want zij meenden dat Blijleven zijn tegenstander eerst geduwd had. Ze hadden daar zeker een punt. Met 1-1 werd wonderbaarlijk genoeg ook de rust gehaald.

De tweede drie kwartier begon net als de eerste, met een RCL dat zwaar onder druk stond. Soccer Boys had echter een penalty nodig om tot scoren te komen via Ruben van den Bosch. De roodwitten knipperden amper met de ogen en trokken ten aanval om de stand weer gelijk te trekken. Dat lukte via Van Bemmel en de treffer was er een van grote schoonheid. Thom Wijnalda kon voor eigen succes gaan maar gunde het leer aan Van Bemmel. Die krulde de bal met veel gevoel in de bovenhoek.

Ook op en langs het veld laaide kort voor tijd de discussie rond wel/geen penalty weer op. Soccer Boys schoot de bal tegen de onderkant van de lat waarna het leer tegen de arm kaatste van een RCL verdediger die op de doellijn stond. Er werd voor een strafschop gefloten die opnieuw onberispelijk door Van den Bosch benut werd. 'In de knip' dacht men aan de kant van de opponent. Zij kenden de veerkracht en vechtlust van RCL echter niet zoals die ook eerder te zien was tegen Valken'68. De tomeloze inzet werd vlak voor het verstrijken van de reguliere tijd beloond met de 3-3 van de voet van Wijnalda.

Bloemerdploeg toont veerkracht en vechtlust

In de slotseconden van de ruim bemeten extra tijd leek een verdediger van de Boys nog hands te maken in eigen strafschopgebied, maar een strafschop bleef uit. "Je zag niet alleen dat het hands was, je hóórde het ook. Het zit ons niet mee", verzuchtte Ewoud Kroneman na afloop. "Ik hield mijn hart vast het eerste kwartier, maar we bewezen vandaag weer eens dat je RCL er niet zomaar onder krijgt. We blijven knokken zonder dat het ten koste gaat van het voetbal denk ik. Bij ons geen ram naar voren en hollen maar. De trainer hamert er steeds op dat we van achter opbouwen en dat lukte ook vandaag voor een groot deel. Dat maakt het niet alleen leuk voor ons en het publiek, maar ook de vele doelpunten en onze vechtlust maken ons voetbal aantrekkelijk. Vandaag een punt, dan een week stil en vervolgens tegen DoCoS. Dan komen wat geblesseerden terug en dat verbreedt onze mogelijkheden. Uiteindelijk hoop ik ergens hoog in de middenmoot te eindigen."

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Ruud Fray